Magazin 20.09.2016.

Otvorena izložba “Art Kastel”

ČITANJE: 1 minuta

Sinoć je u Kamenoj zgradi tvrđave Kastel, otvorena izložba pod nazivom „Art Kastel“. Izložba sadrži djela 49 banjalučkih umjetnika – akademskih slikara. Izložene su slike, keramički radovi, inastalacije i grafike koji su nastajali u proteklih pet godina.

Pozdravljujući brojnu publiku koja se okupila na otvaranju izložbe, zamjenik gradonačelnika Jasna Brkić je naglasila da je Banja Luka uvijek bila otvorena za nove ideje, kreativne sadržaje i predstavljanje domaćih i gostujućih umjetnika.

– Njihovo stvaralaštvo sigurno zaslužuje da se nađe pod ovim krovom. Ova izložba je značajno svjedočenje o likovnom životu Banje Luke. Želim svima da se ugodno osjećaju u ovom lijepom kutku našeg grada – rekla je Jasna Brkić i podsjetila da je nedavno, prilikom otvaranja Kamene zgrade, bila postavljena izložba četvorice banjalučkih umjetnika.

art-kastel-otvaranje2

Autor izložbe Maja Dodig, kazala je da ova izložba pokazuje da je Banja Luka pogodno tlo za stvaralaštvo i stjecište afirmisanih i školovanih umjetnika. Ona je istakla da je Banja Luka grad koji ima dugu tradiciju kulture, čemu je poseban ton davala manifestacija koja je nosila naziv „Jesenji salon“.

Organizator izložbe je Kulturni centar Banski dvor i biće otvorena u narednih mjesec dana.