Magazin 25.12.2018.

OTVORENA SCENA “PETAR KOČIĆ” Premijerno izvedena predstava “Kako zasmijati Boga”

ČITANJE: 1 minuta
Premijernim izvođenjem predstave „Kako zasmijati Boga“, autora Šona Grenana, u režiji Željka Stjepanovića, u ponedjeljak 24. decembra, zvanično je otvorena renovirana scena „Petar Kočić“. 

U izložbenom salonu Narodnog pozorišta RS „Živorad Žika Pećarić“, sa početkom u 20.00 časova, otvorena je izložba grafičkih radova pristiglih na konkurs za izradu novog logotipa za scenu „Petar Kočić“.

Thumbnail

 

Izložbu pod nazivom „Kroz mećavu“ u organizaciji Društva banjalučkih dizajnera (DBD), otvorila je pomoćnica ministra za kulturu u Vladi RS, Tanja Đaković.

Thumbnail

 

Svečanosti otvaranja scene „Petar Kočić“, prisustvovali su i gradonačelnik Banje Luke, Igor Radojičić, srpski delegat u Domu naroda BiH i poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, Nebojša Radmanović, i predsjednik Upravnog odbora NPRS, Aleksandar Pejaković.

Thumbnail

 

Nebojši Radmanoviću je uručena zahvalnica za izuzetan doprinos pozorišnoj umjetnosti u Republici Srpskoj, a odlukom kolegijuma direktora Narodnog pozorišta RS dodijeljena je zahvalnica scenografu NPRS Dragani Purković Macan, za poseban doprinos u realizaciji adaptacije scene „Petar Kočić“, i arhitekti enterijera Biljani Novaković, takođe je odlukom kolegijuma direktora NPRS, dodijeljena zahvalnica za poseban doprinos u realizaciji adaptacije scene „Petar Kočić“.

(Atv)