Magazin 17.03.2016.

Ova djevojka na Jutjubu objavi pet video snimaka mjesečno i zaradi 70.000 evra

ČITANJE: 1 minuta
zoe sag
Zoe Sag je 25-godišnjakinja iz Brajtona koja mjesečno zaradi oko 70.000 evra. Šta radi? Dijeli savjete o frizurama, šminki, odjeći i noktima.

Zoe je vlogerka, a njen posao je da preko Jutjub kanala govori o lifestyle temama, odnosno o modi. Tu su razni savjeti o frizurama, šminki, odjeći i noktima, a kako sama kaže, ne objavljuje puno, u prosjeku samo pet videa mjesečno.

https://www.instagram.com/p/BC8tsxGAlqF/

Popularna Zoela ima 10 miliona pratilaca na Jutjubu, a osim što novac dobija od pregleda videa, potpisala je i nekoliko unosnih sponzorskih ugovora. Ona je kanal na Jutjubu otvorila u decembru 2009. godine.

Jutjub se pokazao kao izvor dobrih prihoda. Titula za najboljeg definitivno odlazi Šveđaninu Feliksu Kjelbergu, poznatijem kao PewDiePie. Njegov kanal posvećen video igrama prati preko 40 miliona korisnika, a on dobije u prosjeku oko milion dolara mjesečno.

Odlično prolaze i komičari i kuvari, a svojevremeno je pravi fenomen postala i djevojka koja je radila recenzije dječjih igračaka, koja je u 2014. godini zaradila pet miliona dolara.

(24sata.rs)