Magazin 16.02.2016.

Ovo su razlike između seksa iz ljubavi i seksa iz požude

ČITANJE: 2 minute
seks
Požuda često vodi ljubavi, ali to nije nužno. Fizička privlačnost obično je prva stvar koja dvoje ljudi poveže u par, ali važno je kako se razvije.

Veza se ne može bazirati samo na požudi, ali požuda itekako može seks učiniti fantastičnim. I seks iz ljubavi je takođe fantastičan, između te dvije vrste seksa postoji velika razlika, piše Your Tango.

Evo kako možete otkriti radi li se u vašem slučaju o seksu iz požude ili seksu iz ljubavi.

1. Vođenje ljubavi može vas rasplakati jer između vas i partnera postoji mnogo emocija. Seks iz požude može vas rasplakati jer imate osjećaj da s tom osobom više nikada nećete razgovarati kada se obučete.

2. Partner koji spava s vama iz požude moli se da vam ne oplodi jajašca. Partner koji s vama vodi ljubav zna kakva jaja volite za doručak.

3. Poslije vođenja ljubavi jedina stvar koju želite činiti je maziti se. Poslije seksa iz požude želite saznati kako se osoba s kojom ste spavali zove.

4. Tokom seksa iz ljubavi možete biti ono što jeste. Tokom seksa iz požude koncentrisani ste na ono što će zadovoljiti vašeg partnera, a ne na vlastiti užitak.

5. Seks iz požude čini da se osjećate kao da ste ostvarili cilj. Seks iz ljubavi čini da razmišljate o vjenčanju.

6. Seks iz ljubavi vas usrećuje iako niste svršili jer ste se s partnerom povezali na intimnoj, duhovnoj razini. Kada ne svršite tokom seksa iz požude, to je kao doček Nove godine bez vatrometa – razočaravajuće.

7. Seks iz požude nerijetko je malo grublji, dok seks iz ljubavi često započne ružinim laticama po krevetu.

8. Kada i ako vaša veza završi, uvijek ćete uspoređivati vođenje ljubavi sa seksom s novim partnerom. Nakon prekida seksualne veze iz požude, otvoreniji ste za nova iskustva i zadovoljavanje svojih potreba na nove načine.

9. U seksu iz požude možete naučiti nove ‘pokrete’ koje ćete upotrebiti s novim partnerima. U seksu iz ljubavi možete naučiti da akrobacije nisu nužne kako bi vam bilo lijepo.

10. Vođenje ljubavi inspiriše ljubavne pjesme. Seks iz požude inspiriše balade o prekidima.

(NN)