Magazin 11.03.2016.

Peckham Live Stage: “Voodoo Mojo” i L.S.D. će prvi odmjeriti snage

ČITANJE: 3 minute
peckam pub
Muzičko takmičenje “Peckham Live Stage” počinje u subotu u banjalučkom “Peckham Pubu”.

A u prvom krugu takmičenja nastupiće bendovi L.S.D. (Logic System Disorder) i “Voodoo Mojo”, koji će se boriti za nagradu u vidu nastupa na ovogodišnjem “OK festu” na Tjentištu. Aleksandar Kolarov, frontmen benda “Voodoo Mojo”, ističe da od nastupa prije svega očekuje dobru zabavu i druženje sa kolegama iz drugih bendova.

-Sviraćemo dvije autorske pjesme i blok obrada. Mi se nadamo prolasku na ‘OK fest’, jer to bi za bend bio veliki plus. Svirali smo na dosta festivala, ali nastup pod otvorenim nebom nosi posebnu draž- rekao je Kolarov.

Frontmen benda ističe da je organizacija takmičenja kao što je “Peckham Live Stage” odlična prilika za bendove da predstave svoj rad široj publici. Što se tiče nagradnog fonda ovog festivala, pored nastupa na “OK festu” organizatori su spremili i vaučer od 500 KM za nabavku muzičke opreme, zatim mikrofon za najboljeg pjevača, te snimanje autorske pjesme u muzičkom studiju.

-Iskreno, i da ništa ne osvojimo, mi ćemo opet biti zadovoljni što smo dobili priliku da nastupimo na ovom takmičenju. Drago mi je što ćemo se upoznati i sa drugim bendovima, i nadam se pozitivnoj atmosferi- dodao je Kolarov.

On je istakao da konkurente iz prvog kruga takmičenja, bend “Logic System Disorder”, poznaje odranije.

-Za njih imamo sve pohvale, a što se tiče konkurencije, suvišno je govoriti o tome, i ostavljamo tu odluku žiriju. Oni će odlučiti ko je bolji u tom muzičkom pogledu- naglasio je Kolarov.

Bend “Voodoo Mojo” aktivno radi četiri godine. Na repertoaru ovog benda su pjesme sa žanrovima poput bluza, fanka, domaćeg i stranog roka. Bend trenutno planira rad na snimanju autorskih pjesama. Članovi sastava “Vodoo Mojo” su Velemir Dušanić, Ostoja Đurić, Srđan Lakić i Aleksandar Kolarov.

Frontmen benda “Logic System Disorder” Dario Berg ističe da se nada odzivu velikog broja ljudi, kao i dobroj zabavi i druženju sa publikom i drugim muzičarima.

-Radujemo se što ćemo dijeliti binu sa sastavom ‘Voodoo Mojo’ i nadamo se da ćemo predstaviti naš rad nekim novim ljudima koji za nas još nisu čuli- naglasio je Berg.

Što se tiče nastupa ovog benda, on ističe da će svirati isključivo autorski materijal.

-Svakako bismo voljeli pobijediti i osvojiti nastup na ‘OK festu’, ali zasad nemamo nekih većih predviđanja, jedino što mogu da kažem je da ćemo dati sve od sebe da svoj rad predstavimo u najboljem svjetlu- rekao je Berg.

“Logic System Disorder” je metal bend iz Banjaluke koji je nastao početkom 2013. godine, a ideju su pokrenuli vokal Dario Berg i gitarista Bojan Bujić, bend još čine Ratko Radujković, Miloš Vujić i Duško Milijević. Saša Rogić, jedan od članova žirija, ističe da će žiri ocjenjivati kompletan nastup svakog benda.

-Bitna nam je originalnost benda i da li ima nešto novo da ponudi svojom pričom, ili je samo kopija već postojeće scene. Ocjenjivaćemo sve, od reakcije publike, utiska koji bend ostavi i svirački i stilski, sve ono što znamo da treba da nosi i da čini jedan bend- naglasio je Rogić.

Član žirija je istakao da je zadovoljan odazivom muzičara te da se na takmičenje prijavilo preko 20 bendova. Priča se ne završava ovdje. Najbolji bend će natupiti na “OK festu”, a mi se nadamo da će “Peckham Live Stage” prerasti u tradiciju.

(NN)