Sport 02.01.2023.

Pele će biti sahranjen na 9. spratu najvišeg groblja svijeta (VIDEO)

ČITANJE: 1 minuta

​Čuveni brazilski fudbaler Pele preminuo je 30. decembra u 83. godini, a kako su prenijeli mediji u Brazilu, bdijenje će biti održano ovog ponedeljka na stadionu Urbano Kaldeira dok je sahrana predviđena za utorak 3. januara na 9. spratu najvišeg groblju nasvijetu, koje se nalazi u Santosu.

Naime, posljednja želja legendarnog fudbalera bila je da bude sahranjen na devetom spratu groblja u rodnom Santosu.

Kako je objavio sa lica mjesta novinar Endi Lajns koji piše za britanski “Daily Mirror”, Pele će biti sahranjen na “Memorial Necrópole Ecumênica” vertikalnom groblju.

Ovo groblje važi za “najviše” na svijetu i ima 32 sprata i prostire se na 1.8 hektara i na njemu je oko 16.000 grobnih mjesta.

Sam Pele bio je najpoznatiji po tome što je nosio dres s brojem 10 tokom blistave karijere u kojoj je osvojio tri Svjetska kupa i mnoga druga takmičenja.

Njegovo posljednje počivalište je takođe na vidikovcu odakle se vidi “Estádio Urbano Caldeira”, kuća Fudbalskog kluba Santos gdje je Pele igrao veći dio svoje klupske karijere.

Navijači vjeruju da je Pele pažljivo odabrao mjesto svog pokopa kako bi uvijek mogao “vidjeti” teren na kojem je odigrao toliko utakmica i donio toliko radosti navijačima, prenosi “LadBible”.

(A.M.)