Magazin 23.03.2016.

Pobjednici Demofesta objavili prvi video-singl

ČITANJE: 2 minute
demofest
Bend Nord iz Rijeke, aktuelni pobjednici banjalučkog Demofesta, potpisali su ugovor sa izdavačkom kućom Geenger Records iz Zagreba, a tim povodom objavili su i video-singl “Shadows”, koji je prva kockica u njihovom soničnom mozaiku.

Numera “Shadows” će se naći i na njihovom debitantskom albumu, čije su snimanje dobili kao nagradu za osvojeno prvo mjestu na Demofestu 2015. godine, a režiju spota koji možete pogledati na njihovom zvaničnom kanalu potpisuje Boris Rakamarić Boro.

-Pobjeda na Demofestu je uveliko pomogla bendu na samom pozicioniranju i boljoj opštoj vidljivosti benda na regionalnoj sceni. Moram naglasiti da nam je to bila tek četvrta svirka uopšte pred publikom, tako da nam je pobjeda omogućila preskakanje par stepenica na putu jednog mladog demo sastava. A, i jedna od jako lijepih stvari je što je nagrada omogućila bendu da se fokusira na sam kreativan proces, a ne na smišljanje načina kako platiti samo snimanje albuma- kaže Mihael Prosen, frontmen Norda, koji je na osmom Demofestu dobio i nagradu za najboljeg basistu festivala.

Nord@Demofest

Prosen takođe poziva demo grupe iz regiona da se i sami prijave na konkurs za deveti Demofest, koji je još uvijek otvoren za sve bendove.

-Svako bi se trebao prijaviti na Demofest. Tačka. Nema neću! Šalu na stranu… Bendovi, prijavite se, jer imate jedinstvenu priliku predstaviti se pred stvarno velikim auditorijem, stručnim žirijem i odličnom publikom! Jedino što sve to još malo može nadmašiti je nevjerovatna organizacija koja ti često daje dojam da si dio nekog stvarno velikog svjetskog festivala- navodi Prosen.

Konkurs za Demofest 09 otvoren je do 15. aprila, a svi zainteresovani bendovi se mogu prijaviti putem zvaničnog sajta festivala na adresi www.demofest.org. Rezultati konkursa će biti poznati tokom juna, kada će biti objavljena imena ovogodišnjih Demofest takmičara.

(ATV)