Magazin 15.03.2019.

Počela izgradnja vodovoda u Jagarama

ČITANJE: 1 minuta

Izgradnjom vodovodnog sistema „Jagare“  biće riješeni problemi vodosnabdijevanja viših dijelova Karanovca, ali, u budućnosti, potencijalno i najviše zone na Starčevici i Obilićevu, izjavio je danas gradonačelnik Igor Radojičić.

Radovi na izgradnji primarne faze vodovoda u Jagarama počeli su danas, u okviru novog investicionog ciklusa pod nazivom „Banja Luka se gradi“. Vrijednost radova prve faze izgradnje ovog vodovoda je 650.000 KM.

-U okviru ovog sistema radiće se dva rezervoara i dvije pumpne stanice, pošto se radi o višim zonama, kao i potisni i dovodni cjevovod. Radovi bi trebalo da budu izvedeni za pet mjeseci – kazao je Radojičić.

On napominje da prema nekim procjenama, u narednim fazama, sa rezervoara iz Jagara mogu da se snabdijevaju vodom i viši dijelovi Starčevice i Obilićeva.

– Prema preliminarnim procjenama, viši djelovi Starčevice i Obilićeva, koji takođe imaju problema sa urednim vodosnabdijevanjem, mogli bi da se snabijevaju sa ovog rezervoara – istakao je Radojičić.

Govoreći o aktuelnim projektima iz oblasti vodosnadbijevanja, Radojičić je izrazio nadu da će se, sa početkom građevinske sezone, ubrzati radovi i na izgradnji vodovoda za gornje dijelove Česme.

– Ujedno, očekujem da uđemo u narednu fazu, odnosno izgradnju rezervoara Česma 3 i povezivanje cjevovoda – kazao je gradonačelnik.

Predsjednik Savjeta Mjesne zajednice Karanovac Boško Vukasan, istakao je kako će izgradnja vodovoda u Jagrama značiti mnogo za oko 300 domaćinstava ove mjesne zajednice koji su u ljetnim mjesecima imali izražene probleme u vodosnabdijevanju.

– Izgradnjom ovog vodovoda, biće stavljena tačka na probleme sa vodosnabdijevanjem na širem području Karanovca – istakao je Vuksan.