Počela izgradnja vodovoda u Jagarama

Izgradnjom vodovodnog sistema „Jagare“  biće riješeni problemi vodosnabdijevanja viših dijelova Karanovca, ali, u budućnosti, potencijalno i najviše zone na Starčevici i Obilićevu, izjavio je danas gradonačelnik Igor Radojičić.

Radovi na izgradnji primarne faze vodovoda u Jagarama počeli su danas, u okviru novog investicionog ciklusa pod nazivom „Banja Luka se gradi“. Vrijednost radova prve faze izgradnje ovog vodovoda je 650.000 KM.

-U okviru ovog sistema radiće se dva rezervoara i dvije pumpne stanice, pošto se radi o višim zonama, kao i potisni i dovodni cjevovod. Radovi bi trebalo da budu izvedeni za pet mjeseci – kazao je Radojičić.

On napominje da prema nekim procjenama, u narednim fazama, sa rezervoara iz Jagara mogu da se snabdijevaju vodom i viši dijelovi Starčevice i Obilićeva.

– Prema preliminarnim procjenama, viši djelovi Starčevice i Obilićeva, koji takođe imaju problema sa urednim vodosnabdijevanjem, mogli bi da se snabijevaju sa ovog rezervoara – istakao je Radojičić.

Govoreći o aktuelnim projektima iz oblasti vodosnadbijevanja, Radojičić je izrazio nadu da će se, sa početkom građevinske sezone, ubrzati radovi i na izgradnji vodovoda za gornje dijelove Česme.

– Ujedno, očekujem da uđemo u narednu fazu, odnosno izgradnju rezervoara Česma 3 i povezivanje cjevovoda – kazao je gradonačelnik.

Predsjednik Savjeta Mjesne zajednice Karanovac Boško Vukasan, istakao je kako će izgradnja vodovoda u Jagrama značiti mnogo za oko 300 domaćinstava ove mjesne zajednice koji su u ljetnim mjesecima imali izražene probleme u vodosnabdijevanju.

– Izgradnjom ovog vodovoda, biće stavljena tačka na probleme sa vodosnabdijevanjem na širem području Karanovca – istakao je Vuksan.

Kamera snimila boksera blizu zgrade pretučenog novinara

Svjedok Tužilaštva, kajakaš Darko Savić, potvrdio je da je boksera Marka Čolića (32), optuženog za pokušaj ubistva novinara RTV BN Vladimira Kovačevića (37), 27. avgusta prošle godine ujutru kombijem dovezao kod stadiona FK “Naprijed”, a pored kojeg je, inače, Kovačević veče ranije pretučen. Prikazan je i video-snimak, snimljen sa kuće koja se, po tvrdnjama Tužilaštva,

STANIVUKOVIĆ: Nisam predao peticiju, ali šta to mijenja?

Povodom vijesti koju je objavio banjaluka.net da predsjednik Gradskog odbora PDP-a Banjaluka i narodni poslanik Draško Stanivuković Skupštini grada Banjaluka nije predao peticiju protiv poskupljenja vode, oglasio se Gradski odbor PDP-a.

(NE) KUPUJMO DOMAĆE: Uvoz žestokih alkoholnih pića u BiH od 2015. tri puta uvećan

Uvoz jakih alkoholnih pića u BiH, poput vinjaka, votke i rakije, utrostručen je za svega tri godine. Pokazuju to podaci koje su “Nezavisne” dobile od Spoljnotrgovinske komore BiH, a po kojima smo u 2015. godini uvezli tek 9,45 miliona KM vrijedna žestoka alkoholna pića, a lani čak 29,7 miliona. Kada je riječ o ovim pićima,

Predstavljena android aplikacija “Banski dvor”

U Banjaluci je danas predstavljena besplatna android aplikacija “Banski dvor” putem koje će zainteresovani građani moći da prate najave dešavanja u tom kulturnom centru. “Aplikacija je rezultat menadžerskih aktivnosti naše ustanove i poklon je softverske kompanije `Kodcentrik` Banskom dvoru i svima koji vole kulturu i umjetnost”, saopšteno je iz Kulturnog centra Banski dvor. Direktor ove

PREMIJERA: U Banjaluku stiže ekipa filma “Balkanska međa” predvođena Milošem Bikovićem

U srijedu, 27. marta u 20 časova u Sinepleksu Palas, uz prisustvo glumačke ekipe, biće održana banjalučka premijera novog blokbastera Miloša Bikovića, “Balkanska međa”. Na 20. godišnjicu bombardovanja Srbije, u banjalučko kino Palas stiže akciona drama inspirisana stvarnim događajem koji se odigrao 12. juna 1999. kada je bataljon ruskih padobranaca zauzeo aerodrom Slatina u Prištini.

OPASNA RASKRSNICA Mještani Dragočaja i Ramića prijete blokadom magistrale

Sudar u kojem je u subotu poginuo mladi Banjalučanin, izazvao je ogorčenje mještana banjalučkih naselja Dragočja i Ramići, koji razmišljaju da u znak protesta, blokiraju saobraćaja na magistrali Banjaluka – Prijedor. Naime, nesreća se dogodila se na raskrsnici ove magistrale i puteva za Dragočaj i Ramići, na istom mjestu gdje je prije osam i po

Uskoro prva 4DX™ kino dvorana u zemlji u banjalučkom CineStaru

Građani Banjaluke i okoline već krajem ovog marta će moći uživati u jedinstvenom kino doživljaju s pet zvjezdica u multipleksu CineStar, koji se otvara u trgovačkom centru Delta Planet, a koji će biti opremljen najsavremenijom tehnologijom, koja gledanje filmova dovodi na potpuno novi nivo. Ovo najmodernije kino u zemlji imaće ukupno šest dvorana, a uz