Magazin 31.03.2016.

Počele kostimske probe predstavnika BiH na Eurosongu 2016.

ČITANJE: 2 minute
deen
Tom Rebl, svjetski poznati modni dizajner i stilista iz Njemačke, koji će osmisliti kostime za muški dio BiH predstavnika na Eurosongu u Štokholmu, juče je u stigao Sarajevo.

Prva kostimska proba održana je danas u modnom ateljeu poznate bh. dizajnerke Selme Starfinger.

Koncept

Tom Rebl će osmisliti kostime koji će dosljedno pratiti priču i koncept nastupa predstavnika BiH na Evrosongu, čiji je autor i umjetnički direktor reditelj Haris Pašović.

Tom Rebl je zavidan status u modnom svijetu stekao po završetku respektabilne Umjetničke akademije “Saint Martins” u Londonu (Central Saint Martins – UAL – University of the Arts London), nakon čega karijeru gradi u Milanu. Jedan je od vodećih dizajnera muške luksuzne, nosive mode.

Prije nego što je pokrenuo vlastitu modnu marku, znanje i iskustvo sticao je radeći u timovima Aleksandra MekKvina i Vivijen Vestvud.

Džastin Biber, Adam Lambert i Eros Ramacoti samo su neki od poznatih pripadnika svjetskog džet seta koji na svojim nastupima nose garderobu s potpisom Toma Rebla.

Izgled pjevača na sceni

U okviru priprema bh. predstavnika za nastup na Eurosongu, upravo ovaj poznati modni dizajner će osmisliti izgled na sceni Fuada Backovića Deena i Jasmina Fazlića Jale.

Naša ekipa ne krije zadovoljstvo što je Tom Rebl pristao da radi na osmišljavanju njhovog stajlinga, uprkos prebukiranom poslovnom rasporedu.

“Veoma sam sretan i počastvovan time što je Tom pristao doći u Sarajevo i pomoći nam u određivanju scenskog izgleda za nastup na Evrosongu. Posredstvom fakulteta, koji sam završio u Milanu, imao sam priliku upoznati mnoge sjajne i talentovane ljude. Jedan od njih je svakako Tom Rebl, sa kojim me sada vežu već godine prijateljstva i poslovne saradnje, koja će se nastaviti i kroz Evrosong. Jako mi se dopada njegov modni izražaj i činjenica da je njegov rad baziran isključivo na muškoj modi. Na taj način je maksimalno fokusiran na izgled mlađih muskaraca koji žele biti u trendu a ipak drugačiji”, izjavio je Fuad Backović Deen, koji je već ranije na scenskim nastupima nosio ekskluzivne modele ovog dizajnera.

(NN)