Magazin 15.03.2023.

Počelo snimanje filma “Ne skreći sa staze” sa glumcima iz BiH, Hrvatske i Srbije

ČITANJE: 1 minuta

Snimanje dugometražnog igranog filma koji nosi naziv “Ne skreći sa staze” scenariste Vahida Durakovića i reditelja Emira Kapetanovića, počelo je u subotu, 11. marta u Bugojnu.

Ovih dana se u Donjem Vakufu može čuti zvuk filmske klape. Ekipa filma “Ne skreći sa staze” trenutno u zgradi Doma kulture drugi dan snima kardove za film koji režira bh. režiser s adresom u Sjedinjenim Američkim Državama.

Scenario potpisuje Bugojanac Vahid Duraković. Na svom Facebook profilu Jasmin Duraković je objavio nekoliko fotografija sa seta.

– Poželjno je umjetnost bude u ulozi prevazilaženja podjela i predrasuda u društvu. U Bugojnu se upravo stvara jedno takvo umjetničko djelo. Film “Ne skreći sa staze”, Vahid Duraković, Emir Kapetanović, koji nastaje po istinitom događaju u kojem su se našli glumci kada odluče da igraju predstavu u zajednici podijeljenoj po mnogim šavovima. A djeca su ta koja povezuju nepovezivo. Ovaj film je zato važan – zbog naše (nedavne) prošlosti, današnjice i budućnosti – poručio je Duraković.

Glumačku podjelu u filmu čine glumci iz BiH, Hrvatske i Srbije: Mirvad Kurić, Zana Marjanović, Miraj Grbić, Mirza Tanović, Vanesa Glođo i drugi, prenosi Avaz.

(SB)