Magazin 29.03.2017.

Počinje prodaja proizvoda iz ADRA-ine šivaonice

ČITANJE: 1 minuta

Prvi  prizvodi koje izrađuju žene sa invaliditetom u okviru ADRA-ine šivaonice biće u prodaji već  početkom aprila mjeseca.

Riječ je o torbama, cekerima, keceljama, malim dekorativnim jastucima i slično. Svi ovi proizvodi nastaju redizajniranjam stare i neupotrebljive odjeće od koje naše polaznice prave nove proizvode – ističu iz humanitarne organizacije „ADRA“.

Proizvodi će biti dostupni u prodajnim objektim second hand šopa „Šareni ormar“ čije se poslovnice nalaze u Banjaluci, Gradišci i Laktašima. Pored toga svi koji budu zainteresovani da prodrže rad žena sa invaliditetom proizvode će moći naručiti  putem Facebook stranica „Biti čovjek“ i „Šareni ormar“.

adra sivaonica

Cijena proizvoda će biti simbolična jer nam je sada cilj da se što više ljudi upozna sa našim radom i da se pruži podrška osobama koje rade na samom redizajnu. Prodajom ovih proizvoda nastojimo obezbijediti sredstva koja su neohodna za dalji rad i usavršavanje naših polaznica što bi za njih, pored materijalnih prihoda, predstavljalo veliki podsticaj za dalji rad i napredovanje.

Humanitarna organizacija „ADRA“ iz Banjaluke je u saranji sa TC“BINGO“  iz Tuzle u decembru prošle godine pokrenula obuku za žene sa invaliditetom.

Cilj nam je bio da omogućimo besplatnu obuku licima sa invaliditetom, ali i socijalno ugroženim ženama koje su zainteresovane da savladaju krojački zanat kako bi u budućnosti mogle lakše doći do zaposlenja ili same pokrenuti posao kod kuće – istakao je direktor  ove organizacije – Božidar Mihajlović.

(BLportal)