Magazin 23.08.2016.

Počinje Škola crtanja i slikanja za djecu i omladinu sa i bez invaliditeta

ČITANJE: 2 minute

Škola crtanja i slikanja za djecu i omladinu sa i bez invaliditeta u školskoj 2016/2017. godini počinje sa radom 3. septembra u 9 časova u Galeriji UDAS.

Galerija se nalazi u Ulici Sime Miljuša br.2. (naselje Starčevica).

Škola je namjenjena za djecu i omladinu sa i bez invaliditeta uzrasta od 6 do 18 godina. Polaznici Škole će biti podijeljeni u tri grupe.

Teorijsku i praktičnu nastavu vodiće asitent grafike Nikola Kašterović. Polaznici će svake subote u Galeriji UDAS učiti tehnike crtanja i slikanja kao što su: crteži, slikanje i crtanje na zadatu temu, portreti, akvarel, kolaži, izrada skulptura od gline, makete na zadatu temu i sl.

Za polaznike Škole, Galerija je obezbijedila potreban slikarski materijal za crtanje (blokove, štafelaje, natron papir, ugalj, akril, palete, glinu i dr).

Škola crtanja i slikanja trajaće u dva semestra i to:

I semestar u trajanju od septembra do decembra 2016. godine
II semestar u trajanju od februara 2017. do juna 2017. godine

Po završetku svakog semestra u Galeriji UDAS biće organizovana kolektivna izložba radova polaznika Škole.Pohađanje Škole za djecu sa invaliditetom i djecu članova Organizacije je besplatno, dok je za djecu bez invaliditeta cijena pohađanja Škole 30 KM mjesečno.

Pored teorijske i praktične nastave kao i organizovanja dvije kolektivne izložbe radova, polaznici će imati priliku da učestvuju sa svojim likovnim radovima na mnogobrojnim likovnim konkursima u BiH i Regionu što predstavlja praksu rada Škole.

Do sada polaznici UDAS-ove Škole osvajili su nagrade na Međunarodnom festivalu dječijeg stvaralaštva ’’Tabla fest 2015’’ u Nišu gdje u naši polaznici osvojili drugo i treće mjesto u kategorijama likovni rad za učenike osnovnih škola.

Takođe, polaznici naše Škole osvojili su i drugo mjesto i na ’’Svjetskom kongresu za dječiji crtež’’ održanom u Bugarskoj 2013. godine u okviru kojeg je polaznica naše Škole osvojila bronzanu medalju.

Zainteresovani polaznici za Školu crtanja i slikanja mogu da se jave na broj telefona 051 437 488 radnim danima od 8.30 do 15 časova.

Broj polaznika je ograničen. Prijave su u toku!

(Uno radio)