Magazin 05.10.2016.

Podržimo Demofest u trci za prestižnu nagradu!

ČITANJE: 2 minute

Demofest iz Banjaluke, najveći festival demo bendova u jugoistočnoj Evropi, nominovan je za prestižnu nagradu UK Festival Awards, i to u kategoriji “Best Overseas Festival”, odnosno najbolji festival van Velike Britanije.

Demofest zato poziva svoju publiku, kao i sve ljubitelje kvalitetne muzike da pruže podršku i daju svoj glas za ovaj festival.

Iza ove nagrade stoji Yourope, najznačajnija evropska festivalska asocijacija, a Demofest je tako postao prvi i jedini festival iz Bosne i Hercegovine, koji je nominovan za ovu prestižnu nagradu, te se tako našao u društvu najboljih i najvećih evropskih festivala kao što su Sziget, Pinkpop, Roskilde, EXIT, INmusic, Lovefest i drugi.

Ovo je veliki korak za banjalučki festival, ali Demofest sada treba vašu podršku, jer se pobjednik u svim kategorijama određuje online glasovima. Ukoliko želite da se Demofest nađe u samom vrhu evropskih muzičkih festivala, možete glasati na OVOM linku.

“Izuzetno smo ponosni na ovu nominaciju, jer je ona nedvosmislen pokazatelj da je misija Demofesta sve uspješnija i da smo na ispravnom putu. Čast nam je što smo se našli u društvu najboljih evropskih muzičkih festivala, jer neki od njih imaju tradiciju koja traje više od četiri decenije. Zbog toga nam je od velikog značaja sva podrška naše publike koju možemo dobiti da stanemo rame uz rame sa njima”, kazala je Brankica Janković, direktorica Demofesta.

Sistem glasanja je izuzetno brz i jednostavan, a dovoljno je da posjedujete email adresu. Takođe, ukoliko želite, možete preskočiti ostale kategorije, koje nije obavezno ispuniti. Spomenimo da glasanjem možete osvojiti ulaznice za neke od najboljih evropskih festivala, kao i još neke vrijedne nagrada, a glasanje je otvoreno do 28. oktobra.

Vaš glas podrške Demofestu je veoma važan, jer direktno utiče na ugled festivala u evropskim krugovima, što će značajno doprinijeti kvalitetu narednog izdanja Demofesta. Podsjećamo, naredna godina donosi nam jubilarno, deseto izdanje banjalučkog festivala.