Magazin 11.04.2017.

Pogledajte program proslave Dana grada

ČITANJE: 2 minute

Više od 50 kulturnih, zabavnih i sportskih događaja, namijenjenih za sve uzraste Banjalučana, biće održano od 18. do 22. aprila, čime će Banjaluka obilježiti svoj Dan – 22. april.

Glavni motiv ovogodišnje proslave biće – Banjaluka kao grad mladih i prijatelj djece, pa će u tom duhu 18. aprila i započeti ovogodišnji program. Tog dana, u 10 časova u parku „Petar Kočić“ nastupiće mališani iz banjalučkih vrtića u okviru manifestacije „Najmlađi voljenom gradu“, a od 11 časova u parku će biti organizovan „Dječiji kutak“.
program dan gradaIstog dana, u 20 časova u Narodnom pozorištu RS, biće otvorena manifestacija „Dani studenata Univerziteta u Banjoj Luci“.

Programom je, između ostalog, predviđen i koncert orkestra Vojne akademije iz Beograda i Banjalučke filharmonije, koji će, u petak, 21. aprila pred Banjalučanima izvesti muzičke numere iz poznatih filmskih klasika.

dan grada program

Za razliku od ranijih godina, centralni koncerti, uključujući i ovaj, biće izvođeni na platou kod Muzeja savremene umjetnosti RS (parking kod „Kraša“).

Na Dan grada, u subotu, 22. aprila na istom mjestu naše sugrađane zabavljaće banjalučka rok atrakcija – Rok simfonija.

dan grada

Što se tiče planiranih kulturnih događaja, izdvajamo i pozorišnu predstavu „12 zvjezdica“, u izvođenju Studentskog pozorišta (19. aprila, u 20.30 časova, podrum scena), izložbu „Poznati banjalučki ljekari“ (20. april, u 13 časova, Banski dvor), kao i zajednički koncert Gradskog tamburaškog orkestra i mandolinista iz grčkog grada Patre (21. aprila, u 18 časova, porta Hrama Hrista Spasitelja).

I u sportskom dijelu manifestacije, predviđen je bogat i raznovrsan sadržaj, pa će tako, između ostalog, biti organizovane međunarodne manifestacije, i to: plivački miting, atletska ulična trka, kuglaški turnir, kajakaška trka u kanjonu Tijesno, badminton turnir, te mnogobrojna druga takmičenja.

Osim toga, ovogodišnju proslavu Dana grada obilježiće i otvaranje zabavno-tematskog parka „Svijet dinosaurusa“, te otvaranje tri nova dječija igrališta u Boriku, u parku „Mladen Stojanović“ i u naselju Pavlovac, koje gradu poklanjaju kompanije „Mikrofin“, „Mlijekoprodukt“ i „Paspalj“, u okviru velike akcije izgradnje novih i rekonstrukcije postojećih igrališta širom grada.

U dogovoru sa trgovcima i ugostiteljima, 22. aprila, u ulicama Veselina Masleše, Bana Milosavljevića i Gajevoj, predviđen je dodatni dan kupovine, odnosno biće produženo radno vrijeme ugostiteljskih i trgovinskih objekata, te omogućeni dodatni popusti.

(atv)