Magazin 03.01.2023.

Pogledajte spisak deset vodećih ugostiteljskih objekata u Banjaluci

ČITANJE: 3 minute

Banjaluka odiše prazničnom atmosferom, visoke temperature i lijepo vrijeme podstakli su Banjalučane, ali i one koji su odlučili da posjetite ovaj grad, da izađu napolje. Gotovo da ne postoji lokal u Banjaluci koji u prethodnih nekoliko dana nije bilježio rekordnu posjećenost.

Sunce je omogućilo ugostiteljima da organizuju žurke na otvorenom, pa smo tako bili svjedoci brojnih dnevnih žurki. Ljubitelji noćnog života imali su veliki izbor noćnih klubova, restorana i kafana kako za doček Nove godine, tako i za reprizu.

Ovo su neki od lokala koji po mišljenju mnogobrojnih gostiju treba posjetiti:

Klub Opium

Noćni klub u srcu Banjaluke, u sastavu hotela “Bosna”, na banjalučkoj klabing sceni je već dugi niz godina. Ne postoji posjetilac u gradu na Vrbasu da makar jedno veče nije imao priliku da iskusi čari Banjalučkog noćnog života u ovom klubu. Ambijent, rasvjeta i ozvučenje su vrhunskog kvaliteta, a osoblje i menadžment prijatni, ljubazni i uvijek na usluzi.

 

Klub Kristal

Takođe, jedan od noćnih klubova koji duži niz godina prati trendove i jedan od omiljenih lokala Banjalučana, ali i onih koji su se odlučili posjetiti Banjaluku. Klub u kojem se uvijek traži mjesto više, bilo da se radi o šanku ili nekom od sjedećih mjesta.

Restoran Agape

Prvenstveno mjesto dobre hrane i još boljeg pogleda. Iz restorana se pruža pogleda na centar grada. Lijepo vrijeme omogućilo je da Agape svoje goste dočeka na terasi i pruži im savršen ugođaj na dnevnim žurkama.

Picerija “Kod Brke”

Iako se obično u picerijama hvali pica, “Brko” je puno više od dobre pice. Mjesto specifičnog imena, ali i izgleda, u prethodnom periodu bilo je utočište mnogim ljubiteljima noćnog života. Vrhunska kuhinja i odlična muzika su ništa drugo nego pokretač dobrog provoda.

 

Krug

Muzika najboljih banjalučkih, ali i regionalnih izvođača uživo, gotovo svaki dan u nedjelji. Za prethodnih nekoliko dana možemo samo da čestitamo osoblju i menadžmentu koji su uspjeli svakom gostu, a bilo ih je na hiljade, udovoljiti, što na dnevnim, tako i na noćnim žurkama.

 

Boom Boom Room

Noćni klub koji je možda i najduže na gradskoj sceni. Klub se nalazi u Gospodskoj ulici, a najpopularniji je po žurkama koje organizuju srijedom. Srijedom je izbor klubskog rezidenta uvijek latino muzika. Savršen miks latino muzike će natjerati i one najtvrđe da zaplešu.

 

Ciglana

Relativno mlad lokal, ali ništa manje vrijedan pažnje. U jednoj od najljepših Banjalučkih aleja na prostoru stare Paskuline ciglane otvoren je lokal u čijoj bašti se sjedi bez obzira na godišnje doba. Profesionalno osoblje će se potruditi da vam pronađe idealno mjesto, bilo da ste ljubitelj hlada ili volite da sjedite na suncu.

Gatsby

Još jedan lokal smješten u hotelu Bosna, koji se svojim izgledom može porediti sa svjetskim lokalima. Bilo da sjedite unutar lokala ili u bašti, dobićete osjećaj kao da ste u nekom od prestižnih lokala svjetskih metropola. Prostrana bašta i fontane, smješteni ispod gustih krošnjih drveća, stvaraju poseban osjećaj dok uživate u kafi ili obroku. Takođe, tokom cijele godine u ovom lokalu možete čuti zvukove muzike uživo u večernjim satima.

Mek Tir

Za ljubitelje piva i burgera ne postoji bolje mjesto u gradu. Bez obzira na doba dana, ovaj lokal je gotovo uvijek popunjen. Za one koji vole pabove, Mek Tir je svakako ono što će svi preporučiti.

Kafana

Lokal koji je za kratak period uspio da ugosti vodeće regionalne zvijezde i najzvučnija imena. Kafana najvećih kapaciteta u Banjaluci. Po društvenim mrežama često vidimo komentare i žalbe gostiju na račun članova obezbjeđenja lokala. Njihovo ponašanje okarakterisali su kao drsko i agresivno, bez tolerancije.

(N.Sp)