Magazin 14.07.2016.

Pokemonija zahvatila i Banjaluku: Draže im naći Pikačua nego djevojku

ČITANJE: 2 minute

Nakon što se cijeli svijet zaludio igrom „Pokemon GO“ ova „zaraza“ stigla je i u Banjaluku.

Radi se o igri koja vas tjera da ustanete i ganjate „Pokemone“ po ulicama, kako bi ispunili misiju i uhvatili ih što više.

Iako je na tržištu BiH još teško doći do ove aplikacije, ljubitelji „Pokemona“ našli su način da dođu do nje.

Na ulicama i u parkovima Banjaluke možete videti ljude koji hodaju „hipnotisano“ gledajući u telefon, okrećući se oko sebe i podižući telefon gore-dole, a sve to da bi ispunili misiju i uhvatili Pokemona koji se može nalaziti na sred raskrsnice, u kafiću ili na glavi nekog od prolaznika.

Jedan od Banjalučana ispričao je atmosferu iz jednog kafića.

– Momak je sjedio i igrao igricu, zatim ustao, gledajući u telefon i ne obraćajući pažnju oko sebe, prešao ulicu, ušao u jedan žbun preko puta, uhvatio svog „Pokemona“ i vratio se na svoje mjesto – ispričao je on.

Ova igrica inspirisala je mnoge Banjalučane pa su društvene mreže prepravili komentari kao što su: „U Banjaluci lakše naći Pikačua nego curu“ , „Ajmo u Laktaše, garant je Mile stavio neke jače“, „Čuo sam da gdje munja udari – ima Pikaćua, pa probajte“ ili slično.

Grupno hvatanje Pokemona

Povodom ovog „ludila“ u Banjaluci će 20. jula čak biti organizovan i događaj pod nazivom “Grupno hvatanje Pokemona”, na kome je svoj dolazak već potvrdilo oko 700 ljudi.

Tačna destinacija ovog „Pokemon okršaja“ još nije određena, ali stigli su brojni predlozi poput parka „Mladen Stojanović“, Trga Krajine, groblja…

Sarajevo zakazalo datum masovne trke za pokemonima

Zvaničan datum organizovanog jurenja za pokemonima u Sarajevu je već poznat.

“Grupno hvatanje Pokemona” zakazano za petak, 15. jul, u 17 časova na lokaciji “Parkuša”.

Organizatori ovog događaja su pozvali su sve ljubitelje ove igrice da dođu u što većem broju i zabave se.

(Blic)