Magazin 02.05.2017.

Pozorište Jazavac – Četiri nagrade i premijera u maju

ČITANJE: 2 minute

Predstava Gradskog pozorišta “Jazavac” iz Banjaluke “Malo blago”, po tekstu Elen Marfi i u režiji Slađane Kilibarde, osvojila je četiri nagrade na 14. Međunarodnom festivalu komedije “Mostarska liska” u Mostaru.

Po ocjeni stručnog žirija, Gradsko pozorište “Jazavac” iz Banjaluke osvojilo je Veliku lisku za najbolju predstavu u cjelini, saopšteno je iz ovog Pozorišta.

Gradskom pozorištu “Jazavac” iz Banjaluke dodijeljena je Velika liska za najbolju predstavu po ocjeni žirija medija, Velika liska za najbolju glumicu dodjeljena je Slađani Zrnić za ulogu Lane u predstavi “Malo blago”, dok je Mala liska dodjeljena za najbolju glumicu večeri Nataši Ivančević.

Glumica Slađana Zrnić u ime Gradskog pozorišta “Jazavac” iz Banjaluke izrazila je zahvalnost na uručenim nagradama.

“Kad primite ovakvu nagradu, to je nešto fenomenalno i za nas i za predstavu. Druga stvar zbog koje se zahvaljujemo je što je ovo velika nagrada. Ove godine Gradsko pozorište žJazavacž slavi deset godina rada i ovakve nagrade samo mogu da nam daju vjetar u leđa”, istakla je Zrnićeva.

U Mostaru je sinoć završen 14. Međunarodni festival komedije “Mostarska liska”.

Po ocjeni publike, najbolja je bila predstava domaćina – Narodnog pozorišta Mostar “Odumiranje međeda” Branka Ćopića u režiji Emira Kapetanovića koja je osvojila Veliku mostarsku lisku publike.

Veliku Lisku za najbolju režiju – plaketu “Ahmet Obradović” po odluci stručnog žirija osvojio je Zijah A. Sokolović za predstavu “Demokracija”.

Velika Liska za najboljeg glumca pripala je Borku Periću za ulogu Frane u predstavi “Jedan sluga, dva gospodara” Satiričkog kazališta Kerempuh iz Zagreba, u režiji Vite Taufera.

Posebna nagrada stručnog žirija Velika mostarska Liska pripala je Ajli Hamzić, glumici Narodnog pozorišta Mostar, saopšteno je iz Narodnog pozorišta u Mostaru.

“Radovan Treći”, ali na krajiški način

Kultni komad “Radovan III” Dušana Kovačevića oživjeće na sceni Gradskog pozorišta “Jazavac” 14. maja, ali u viđenju reditelja Nikole Kolje Pejakovića.

Pogledajte repertoar za ovaj mjesec:

(ATV)