Magazin 24.03.2017.

Predstava “Naši dani” u nedjelju u GP Jazavac

ČITANJE: 1 minuta

U nedjelju 26. marta, sa početkom u 20.00 časova, u Gradskom pozorištu Jazavac biće izvedena predstava „Naši dani“, monodrama Radoslava Milenkovića.

Radoslav Milenković, glumac i pozorišni reditelj iz Beograda, kompletan je autor monodrame “Naši dani”, koja je od premijernog izvođenja 1984. godine do danas, izvedena više od 1.500 puta na domaćim i inostranim pozorišnim scenama.

Tekst predstave je nastao dramatizacijom satiričnih pjesama Vladislava Petkovića Disa i najznačajnijih pripovjedaka najvećeg srpskog satiričara Radoja Domanovića.

Kroz imaginarno putovanje koje glavni lik preduzima u naporu da se, nakon dugogodišnjeg izgnanstva, vrati u svoju otadžbinu, on se susreće sa predstavnicima vlasti i postaje učesnik i svjedok rasula i propasti svih segmenata društva. A najdramatičniju promjenu glavni junak doživljava kada se u preispitivanju nacionalnih mitova suočava sa razarajućom istinom koja poništava idealizovanu sliku zemlje njegovih predaka.

Radoslav Milenković u ovoj predstavi igra više od trideset likova. Predstava je ovjenčana brojnim nagradama u prethodnih trideset godina, a svojom savremenošću i angažovanošću u potpunosti korespondirala sa svojim savremenicama.