Magazin 10.05.2017.

Predstavljena poštanska marka izdata u čast festivala NP RS

ČITANJE: 2 minute

Poštanske marke predstavljaju trajne vrijednosti, koje ostaju kao trajni zapisi i koje će kroz istoriju govoriti o kulturi i umjetnosti RS. Kazala je to danas Jasminka Krivokuća, direktorica “Pošta Srpske”, nakon uručenja poštanke marke Narodnom pozorištu (NP) RS povodom jubilarnog 20. Teatar festa “Petar Kočić”.

Nenad Novaković, direktor NP RS, rekao je da je za pozorište posebna čast da je Teatar fest dobio svoju marku.

“Ovo je za nas veliki događaj, prvenstveno što je to 20 godina trajanja u jednoj pozorišnoj manifestaciji, a sa druge strane da smo dobili svoju jubilarnu marku i treće što je neko prepoznao ‘Teatar fest’ kao posebnu kulturnu manifestaciju”, kazao je Novaković.

Krivokuća je istakla da “Pošte Srpske” prate poznate kulturne i istorijske, i umjetičke događaje, te da njihov zadatak i jeste izgradanja suverinteta RS i njenih institucija.

Naglasila je da su idejno rješenje poštanske marke zajedničkim snagama uradili grafički dizajner “Pošta Srpske” Božidar Došenović i grafički dizajner NP RS Danijela Đukić, a poštanska marka posvećena Teatar festu je izdata u tiražu od 10.000 primjeraka, u apoenu od devedeset feninga.

postanska marka teatar fest

U znak zahvalnosti i u ime Narodnog pozorišta RS Novaković joj je uručio jubilarni srebrenjak Teatar festa.

Milica Stojaković, portparol komapnije “M:tel”, koja je dugi niz godina generalni sponzor Teatar festa “Petar Kočić”, naglasila je da su ove godine odlučili da pruže dodatnu podršku Teatar festu jer će “M:tel” biti domaćin prve festivalske večeri, kada će NP RS premijerno izvesti predstavu “Švajcarska”.

Koktel nakon predstave organizovaće “M:tel”, a za sve prisutne je obezbijedio prigodne poklone.

Marija Panić, marketing menadžer Addiko banke, koja je takođe sponzor Teatar festa, istakla je da će Addiko banka 24. maja, na dan zatvaranja festivala, biti domaćin večeri, kada će u čast nagrađenih biti izvedena predstava “Julije Cezar”.

(Nezavisne)