Magazin 03.04.2017.

Priča u kojoj se svaka žena može pronaći: “Ulica crvenih venjera” u Banjaluci

ČITANJE: 1 minuta

Monodrama beogradske glumice Marije Masal, „Ulica crvenih venjera“, večeras u 20.30 časova je na repertoaru Banjalučkog studentskog pozorišta.

Ova komedija, rađena je prema tekstu Ljiljane Bralović, a u režiji Jovana Ljubenovića.

„Ulica crvenih venjera“ je priča o ženi sa sela i njenom nesnalaženju u svijetu punom licemjerja i dvostrukih aršina. To je priča o odnosu između muža i žene, o odnosu snaje i svekrve; priča u kojoj se svaka žena može pronaći na isti ili različit način. Žanrovski, monodrama je komedija i sigurna sam da će se i publici u Banjaluci dopasti, te da će biti dobro prihvaćena, kao što je bila odlično prihvaćena gdje god sam igrala. Predstava je na redovnom repertoaru Kulturnog centra Čukarica u Beogradu – priča Masal.
Ona je dobitnica nagrade Joakim Vujić, dva „Zoranova brka“, koja se dodjeljuju na festivalu „Zoran Radmilović“ i specijalne nagrade žirija za najbolju glumicu na „Teatar festu“ u Doboju.

Igrala je u filmovima „Sedam i po“, „Crna zora“, „Marko Kraljević – fantastična avantura“, „Saga o tri nevina muškarca“ i u „Sporazumu“, prvom srpskom filmu snimanom na Kosovu poslije 1999. godine.

– Nisam stalni član nekog pozorišta, jer da jesam, ne znam da li bih se usudila da uradim monodramu, koja je najteži vid igranja. Uprkos tome, mislim da sam bila dovoljno hrabra da uradim nešto što će me ponovo vratiti pozorištu – dodala je Masal.

(blic.rs)