Magazin 11.05.2017.

Prijem za učesnike Đurđevdanskog festivala dječije pjesme

ČITANJE: 2 minute

Đurđevdanski festival dječije pjesme “Banja Luka 2017” biće održan 12. maja u Sportskoj dvorani „Borik“.

Učesnici i organizatori ovog festivala bili su danas, 11. maja, gosti Gradske uprave. Dobrodošlicu im je poželio vršilac dužnosti načelnika Odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport Dragan Banjac koji je istakao da je ovaj festival jedna od najznačajnih manifestacija ovog tipa u regionu.

Grad je i ove godine podržao festival, koji postoji 23 godine.

-Danas su nam u gostima bili finalisti Đurđevdanskog festivala i slušajući ih kako pjevaju, mogu samo da kažem da je nevjerovatno da djeca u ovoj dobi imaju takve muzičke kvalitete. Takođe, bez treme nastupiti pred brojnom publikom u dovrani Borik je veliki uspjeh, i mi odrasli im se divimo – kazao je Banjac.

Kako je istakao – sigurno je da ovu manifestaciju djeca iščekuju cijelu godinu.

Tokom današnjeg prijema, djeca su pjevala i izrazila zadovoljstvo što su u gradu na Vrbasu i što učestvuju na festivalu.

Inače, na ovogodišnjem festivalu nastupiće 19 đurđevdanskih zvjezdica iz: Rusije, Bugarske, Mađarske, Makedonije, Crne Gore, Hrvatske , RS/BiH koji će izvesti 15 pjesama.

Takmičarski dio Festivala počinje sutra u 20 časova, a pred početak Festivala, u 18.00 časova Redakcija Festivala pripremila je malo “zagrijavanje”, reviju dječijeg stvaralaštva na kojoj nastupaju mališani iz baletskog studija “Alegro”, “City jazz” plesni studio, Jelena Davidović i Doroteja Sladojević (MaMa Vox muzički atelje), Emilija Boškić, KUD “Sveti Sava” dječiji ansambl, plesni studio “Blok”, “Habanera” akademski plesni studio, dječiji hor “Vrapčići”, Maxi still plesni studio, Centar “Dajte nam šansu – Zvjezdice”.

I ove godine organizator Radio-televizija Republike Srpske se odlučio da sav prihod od ulaznica ide u humanitarne svrhe, i to JZU Bolnici Zvornik, dječijem odjeljenju.

Ulaznice se mogu kupiti po simboličnoj cijeni od jedne marke na prijavnici RTV Doma (Trg Republike Srpske 9) i na biletarnicama SD “Borik”.