Magazin 29.09.2016.

Pripreme za obilježavanje “Nedjelje djeteta”

ČITANJE: 1 minuta

U Banjaluci će brojnim manifestacijama biti obilježena „Nedjelja djeteta“, a između ostalog – Udruženje „Sva djeca svijeta” organizovaće sedmodnevnu manifestaciju „Čarobni grad”.

Manifestacija, koju je i ove godine podržao Grad Banja Luka, počeće u ponedjeljak, 3. oktobra, kada će djeca Banjaluke preuzeti ključeve grada od gradonačelnika Slobodana Gavranovića i simbolično upravljati gradom tokom „Nedjelje djeteta”.

Pripreme za obilježavanje dječije nedjelje uveliko traju u banjolučkim vrtićima, a za mališane Centra i ove godine biće upriličen prijem kod gradonačelnika.

– Dječija nedjelja je prva manifestacija sa kojom počinjemo ovu radnu godinu. Zato mi već uveliko učimo, slikamo i pripremamo se da pokažemo šta znamo, šta želimo, šta tražimo od našeg odraslog svijeta. Mi samo tražimo da se poštuju naša prava, a šta znamo to ćete imati priliku vidjeti u prvoj nedjelji oktobra – poručili su iz Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje.

Inače, sva djeca Banjaluke se pripremaju da obilježe nedjelju dječijih prava na sebi svojstven način, uglavnom zabavnim programom koji pripremaju u svojim školama i vrtićima.