Magazin 14.05.2017.

“Prljavi veš” ugošćuje 5000 gledalaca

ČITANJE: 1 minuta

Predstava Banjalučkog studentskog pozorišta (BSP) “Prljavi veš” ugostiće 5000. gledaoca i to za manje od godinu dana s obzirom na to da je premijera bila 3. juna 2016. godine na velikoj sceni Narodnog pozorišta RS. Od prve reprize ona živi na “Podrum sceni” u Gospodskoj ulici i prosječno svake druge sedmice sala bude krcata onima koji žele da je vide.

“Tako će biti i ovaj put. Biće ovo 33. izvođenje predstave, a 5000. gledaoca nagradiće agencija ‘Aqarius’, Narodna i univerzitetska biblioteka RS, generalni sponzor ‘Drina’ osiguranje i Studentsko pozorište”, kazao je Aleksandar Pejaković, predsjednik BSP-a.

Komad “Prljavi veš” je slika ljudi u teatru u kojoj se prikazuju sve njihove slabosti i vrline, padovi, uspjesi, lutanja i nedoumice, snovi i razočarenja.

Ovaj tekst je, u stvari, razotkrio svijet glumaca i mladog reditelja, koji nisu imuni na sve ono što se raskrinkava u samoj predstavi.

Glumačku ekipu ovog komada čine Zoran Jelić, Minja Glišić, Aleksandar Ćurlić, Miljana Orašanin, Slobodan Bobar i Aleksandar Ševo, koji sa puno energije iznose predstavu kontinuirane dinamike i neobičnih obrta.

(Nezavisne)