Magazin 02.06.2017.

Projekat “Kap po kap”: Mališani uče o zaštiti voda

ČITANJE: 1 minuta

Projekat “Kap po kap”, koji se sastoji od kreativnih i edukativnih radionica na temu zaštite voda, realizovan je tokom prošle sedmice u banjalučkom vrtiću “Plavi čuperak”, u organizaciji Kluba studenata Fakulteta političkih nauka.

Kroz igru, crtanje i bojenje, djeca su uz pomoć volontera, učila o važnosti vodenih resursa, njihovoj zaštiti i očuvanju od zagađenja.

kap po kap

Cilj ovog projekta je edukovanje djece o potrebi za  zaštitom voda i vodenih resursa i o načinima na koje oni mogu doprinijeti očuvanju voda u svojoj okolini.

kap po kap projekat

“Smatramo da je o ovom problemu potrebno edukovati sve građane, a pogotovo najmlađe, kako bi pravilno razvili svijest o brizi za svoju okolinu”, ističu organizatori projekta.

Djeca su kroz razgovor sa volonterima i bojenje specijalnih bojanki sa motivima prirode, iznosili svoje ideje o prednostima koje nam donosi čista životna sredina i opasnostima koje nosi zagađena voda.

bojenje

Radionice i u Domu “Rada Vranješević”

 

U sklopu projekta, u JU Dom za djecu i mlade bez roditeljskog staranja “Rada Vranješević”održana je radionica “Volim prirodu”, tokom koje su djeca izrađivala kreativne radove s motivima prirode.

Cilj radionice jeste bogaćenje dječijeg iskustva kroz razgovor sa studentima o razumijevanju prirode, samostalno otkrivanje i prepoznavanje prednosti ljepše i čišće životne sredine, kao i mana zagađenog životnog prostora i voda.

 

dom rada vranjesevic
projekat kap po kap
crtez cista priroda

U projektu su učestvovali studenti nekoliko fakulteta Univerziteta u Banjaluci, a projekat je podržan od strane Fonda za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske i Specijalne agencije za vode UN.

(Banjaluka.net)