Magazin 21.05.2017.

Promocija porodice kroz igru i ples

ČITANJE: 1 minuta

Treći Sajam za djecu i porodicu u RS, koji je održan proteklog vikenda u Sportskoj dvorani “Borik” u Banjaluci, privukao je veliki broj izlagača i posjetilaca.

Ova dvodnevna manifestacija ugostila je brojene mališane iz vrtića, škola, udruženja i klubova, koji su došli da  predstave svoja umijeća i predani rad, pa su tako posjetioci mogli da uživaju u igri, zabavi, plesu, pjesmi i druženju.

Manifestacija je promovisala porodične vrijednosti, kao što su briga o djeci, roditeljstvo, kreativnost i sportski duh.

Nikolina Aničić, menadžer Sajma za djecu i porodicu, kazala je da je na sajmu bilo 60 izlagača i da su mali, ali i veliki posjetioci mogli da uživaju u  bogatom  programu.

“Ono što ovaj sajam obilježava jeste veliki broj izlagača iz raznih sfera. Ove godine imamo ih  60, a sam sajam prerastao je u jedan festivala. Kroz sam festivalski program prošlo je oko 1.000 mališana. Na to smo ponosni, jer je veliki broj djece iz drugih gradova dobio priliku da pokaže svoje umijeće”, rekla je Aničićeva. Dodala je da manifestacija potvrđuje kvalitet jer dovodi sve veći broj učesnika i posjetilaca iz drugih gradova i regiona. Podršku manifestaciji dali su grad Banjaluka  i Ministarstvo porodice, omladine i sporta RS. U skopu ovogodišnjeg Sajma za djecu i porodicu postojao je kreativni kutak za djecu u kojem je akademska slikarka Tatjana Škrbić učila djecu da crtaju. Pokrovitelj kutka bilo je “Hemofarm ljekovito carstvo”.*

(Nezavisne)