Magazin 24.02.2021.

Promocijom zbirke pjesama “Ljubav, samoća, tišina” otvorena nova sezona književnih i poetskih večeri

ČITANJE: 1 minuta

Promocijom zbirke pjesama “Ljubav, samoća, tišina” autora Gorana Vukojevića, Miroslava Gojkovića i Steve Grabovca u vijećnici Banskog dvora, otvorena je nova sezona književnih i poetskih večeri u organizaciji Udruženja za promociju i popularizaciju književnosti “Imperativ”.

Ova promocija organizovana je u saradnji sa “Banskim dvorom – Kulturnim centrom” i uz poštovanje svih propisanih mjera. Sa autorima je razgovarala Tanja Stupar Trifunović.

Kako su saopštili iz Uduženja „Imperativ“ – Goran je rođen 1977. godine, Stevo i Miroslav 1978. godine, sva trojica u Slavonskom Brodu.

„Odrasli su i živjeli u Brodu i u jednom periodu njihovi životi su se susreli. Potom je opet svako odlazio na svoju stranu. Pa su se opet susretali. Tako i knjiga „Ljubav, samoća, tišina“ nije produkt saradnje, već prijateljstva”, navedeno je, između ostalog, u saopštenju.

Objavljivanje zbirke, kako kaže Stevo Grabovac bila je ideja Miroslava Gojkovića.

-Ova zbirke je nastala tako što smo godinama jedni drugima slali pjesme, ispravljali, davali sugestije i svi smo učestovali u stvaranju svake pjesme  – dodaje Stevo.

Miroslav Gojković, jedan od autora ističe da je ovo zbirka o ljubavi, čežnji, samoći koja sve ljude prati u jednom momentu.

Osim prijateljstva, zajedničkog odrastanja i svega onog što odrastanje nosi, muzika je snažna veza između ova tri pjesnika.

-Metal, pank, rok imali su  snažan uticaj na nas trojicu. Povezuju nas i okrnjene porodice u kojima smo odrastali, ali i to što smo postali “čitavi ljudi”. Sve što je u ovoj knjizi napisano je iskreno, iz duše, iza svega toga stojimo  – rekao je Goran Vukojević.

(E.M)

Oznake: Banski dvor