Magazin 25.03.2017.

Publika aplauzima ispratila hor u Beč

ČITANJE: 1 minuta

Publika u Banskom dvoru Kulturnom centru aplauzima je ispratila Gradski hor Beograd u Beč i time zahvalila na zanimljivoj muzičkoj “vožnji” kroz strani i domaći rok, ali i klasični period.

Dirigentsku palicu ispred ovog hora od 2016. godine drži banjalučki muzičar Milan Aćimović. I baš iz tih razloga što je Banjaluka njegov rodni grad, ovim nastupom počeli su mini-turneju, a publike u koncertnoj sali nije manjkalo.

– Uživali smo u koncertu. Atmosfera je bila odlična, mislim da je publika prepoznala autentične momente, što je svakako nagradila aplauzom – rekao je jedan Banjalučanin poslije koncerta.

Aćimović je 2015. počeo da radi u Kulturnom centru “Grad” u Beogradu na organizaciji muzičkih i drugih programa u vezi sa umjetnosti i tu je dobio želju da osnuje hor. Podsjetio je da su članovi hora amateri, ali da ozbiljno rade te da su u kratkom roku održali brojne koncerte.

– Trenutno smo u studiju i imamo u planu da izdamo CD – kazao je Aćimović.

Aćimović je svoje znanje nadogradio iskustvom sarađujući sa nekoliko istaknutih beogradskih sastava, među kojima su Vasil Hadžimanov bend, “Mačelo i napeti kvintet”, “Kande Kodža i Nebojša”, a zahvaljujući svima njima pripala mu je izuzetna čast da radi dizajn zvuka za neponovljivu Biseru Veletanlić.

(Glas)