Magazin 29.03.2017.

Radionica tantre prvi put u Banjaluci

ČITANJE: 2 minute

Studio Mandala organizuje 31. marta i 2. aprila radionice joge u Banjaluci koje za cilj  imaju edukaciju, jačanje sopstvenih resursa kao i davanje podrške različitim grupama.

Tako će se 31. marta održati dvije radionice, crtanje Mandale od 17 do 18 i 30 časova, te grupa podrške za žene koje su doživjele spontani pobačaj od 18 i 30 do 20 i 30 časova.

-Mandala je simbol našeg života, gdje u sredini smo MI, a oko nas – svijet. Ona je slika samih nas i našeg unutrašnjeg života. Pozitivan učinak crtanja ili bojenja madale je odavno poznat  -razvijanje mašte i meditiranje. Čak i C.G. Jung je tvrdio da crtanje mandale je odličan pokazatelj našeg mentalnog i fizičkog zdravlja, objasnili su iz studija.

Drugu radionicu moderira mama koja je sama kroz nekoliko godina doživjela nekoliko spontanih pobačaja, Ewa Jaskolowska – danas mama osmogodišnje djevojčice.

-Spontani pobačaj je veoma teško iskustvo za svaku ženu. Naša sredina, nažalost, vrlo često ne daje nam adekvatnu podršku u smislu razgovora ili saosjećanja. Žene su prepuštene same sebi, tužne, neshvaćene. Ova grupa ima za cilj pružanje uzajamne podrške nakon spontanog pobačaja-razgovaraćemo i razmijenivaćemo iskustva. U grupi u kojoj svaka učesnica nosi sa sobom bol gubitka trudnoće, niko nas neće osuđivati ili znatiželjno ispitivati, tu smo da se saslušamo, isplačemo ili samo zagrlimo, rekli su iz studija.

Još jedna zanimljiva radionica biće održana 2. aprila, i to radionica tantre. Prvi put u Banjaluci, instruktor Tradicionalne škole joge Shambala iz Sarajevaupoznaće Banjalučane sa temom tantričkog puta ekstaze.

Pored hatha i kundalini joge, u studiju Mandala često se organizuju i predavanja iz oblasti sporta, psihologije, pedagogije i nutricionizma.

Više informacije možete pronaći na njihovoj Fejsbuk stranici.

(Banjaluka.net)