Magazin 26.05.2016.

Radionica za djecu u Banjaluci: Napravi svoju torbu, ceker ili dekicu!

ČITANJE: 1 minuta

Tokom radionice učesnici će praviti cekere, torbe pa i dekice od starog teksilnog materijala, najavljuju organizatori, a to su studenti ekologije sa NUBL-a koji u okviru akcije ”Otpadom ukrasi, Planetu spasi” organizuju ovakve radionice.

“Na ovaj način promovišemo ponovnu upotrebu i reciklažu starih materijala, a takođe i smanjivanje upotrebe plastičnih vrećica”, kažu oni.

Prije same radionice planirano je kratko predavanje o primarnom razdvajanju otpada, a u saradnji sa AD “Čistoća” Banja Luka. Predstavnik ”Čistoće” Željko Kondić, malim učesnicima predstaviće načine razdvajanja otpada u Banjaluci.

Djeca će imati priliku da obiđu i razgledaju kamion za odvoz smeća, ali i da na licu mjesta vide kako kamion radi.

Ovo je treća radionica koja se realizuje u sklopu projekta “Otpadom ukrasi, planetu spasi”, a kao i prethodne je osmišljena da, bez obzira na dob djeteta, djeca kroz kreativan rad lako uče i usvajaju nova i korisna znanja o reciklaži, odvajanju otpada, a samim tim i kako živjeti zdravije i u skladu s prirodom.

”Otpadom ukrasi, Planetu spasi” je Akcija Fakulteta za ekologiju Nezavisnog univerziteta Banja Luka u cilju podizanja ekološke svijesti učenika osnovnih škola, kroz igru, obrazovanje i takmičenje najmlađih.

(MojKontakt)