Magazin 25.02.2016.

Raša Popov: Neće se narod uskoro zasititi rijaliti programa

ČITANJE: 1 minuta

rasa popov

Raša Popov, ovogodišnji dobitnik nagrade za životno djelo “Dositej Obradović”, neposredno pred uručenje nagrade gostovao je u emisiji Televizije N1, Novi dan.

Tim povodom Raša Popov je izjavio da nije očekivao da će dobiti nagradu i da je veoma iznenađen.

Govoreći o seriji za djecu “Fazoni i fore” koja se i dalje emituje, Popov je istakao da je Ljubivoje Ršumović i dalje na vrhuncu i dodaje da su mu lično najdraže one epizode u kojima ide unatraške i kada jede supu probušenom kašikom što je “lijek protiv gojenja”.

Takođe, izjavio je da ne voli da gleda vijesti, jer se od njih često “poplaši”.

O rijaliti programima Raša Popov kaže da je u jednoj emisiji, koja brani taj format, čuo da se govori kako su umjesto uobraženih intelektualaca doveli narod da govori.

-Ispada da su bezobraluk i psovke glas naroda, a to nije tačno- kaže Raša Popov.

Dodao je još da ne vjeruje da smo društvo koje živi rijaliti, ali zasićenje ovim programom neće uskoro doći, jer smo postali profitabilno društvo, a “Profit je Bog i batina”.

U obrazloženju žirija za dodjelu Dositejeve nagrade Raši Popovu stoji da pedagoški učinak stvaralačkog i medijskog djela i djelovanja Popova na Dositejevom tragu duhovnog oplemenjivanja mladih naraštaja na ukupnom srpskom duhovnom prostoru, uključujući staru i novu dijasporu, čini ga dostojnim Dositejeve nagrade za životno djelo.

(Opanak.rs)