Magazin 30.12.2022.

Razvijena aplikacija koja će upozoravati vozače na istoriju sudara na cestama

ČITANJE: 1 minuta

Aplikacija Waze dobila je još jednu veoma korisnu funkciju koja će povećati sigurnost učesnika u saobraćaju, a koja će upozoravati vozače na putevima sa istorijom sudara.

Waze je jedna od aplikacija za navigaciju koju mnogi preferiraju za informacije o stanju na cestama i mogućim saobraćajnim nesrećama.

Još jedna vrlo korisna funkcija koja upozorava korisnike na puteve na kojima je zabilježen veliki broj nesreća sada je u fazi testiranja. Ove informacije se prikupljaju na osnovu podataka iz Waze zajednice.

Beta verzija Waze aplikacije upozorava na obližnje puteve koji su visokorizični kada su u pitanju saobraćajne nesreće i označava ih crvenom bojom na mapi.

Međutim, “Geektime” piše da ih aplikacija neće označavati ako korisnik često koristi ove puteve, već samo prikazuje jedno iskačuće obavještenje o opasnim cestama oko sebe kako bi bio oprezniji, ali da bi izbjegao napetost.Ova funkcija je trenutno u beta verziji, ali će uskoro biti dostupna svim korisnicima Wazea. Oni koji to ne žele, imat će opciju da je isključe u odjeljku postavki obavještenja.

Ovo je jedna od prvih novih funkcija koje je Waze dobio otkako je aplikacija pod kontrolom grupe koja također nadgleda Google Maps.

(A.M.)