Magazin 01.10.2016.

(VIDEO) “Revolucija”: Tupas Mene objavio prvi autorski singl

ČITANJE: 1 minuta

Grupa Tupas Mene iz Banjaluke objavila je prvi autorski singl pod nazivom “Revolucija”, a za ovu žestoku rok numeru snimljen je i prateći spot.

Snažan pečat pjesmi daje angažovan tekst, koji se u duhu najboljeg pank i rok naslijeđa dotiče društvenih problema u najširem kontekstu, a kako sami članovi benda kažu, kompozicija govori o “mentalnoj revoluciji” koja je prijeko potrebna da se desi u društvu, i to na svim nivoima.

Bend se takođe poigrao aktuelnom situacijom u BiH, pa je spot ciljano objavljen u subotu pod sloganom “Dok svi ćute mi pričamo!”, aludirajući time na predizbornu tišinu koja ne važi za rokenrol. Takođe, Tupas Mene se ograđuje od svih političkih opcija, pritom naglašavajući da je pjesma namijenjena svima onima koji se pronađu u njoj.

“Nema tu previše filozofije, tekst je iskren i direktan, tako da ga svako može razumjeti. Ovo je naš način da kažemo šta nas muči, ali i da poručimo svima da je svako gospodar svoje budućnosti i da je kao takvu treba čvrsto uzeti u svoje ruke”, kažu iz benda Tupas Mene.

Pjesma “Revolucija” je takođe najava nadolazećeg albuma prvenca grupe Tupas Mene, a snimana je u banjalučkom studiju Digital Boyler, a miks i produkciju potpisuje Ninoslav Dobrijević Tiki.

Inače, šira publika ove momke poznaje kao pokretače poznatog muzičko-scenskog projekta “Rok simfonija”, koji je izazvao mnogo pažnje svojim nastupima.

(ATV)