Magazin 11.01.2017.

“Santa Maria della Salute” i “Zakon noći” od sutra u multipleksu “Palas”

ČITANJE: 1 minuta

Filmska priča o Lazi Kostiću “Santa Maria della Salute” koju je režirao Zdravko Šotra u banjalučki multipleks “Palas” stiže sutra, 12. januara.

Film u kojem naslovne uloge tumače Vojin Ćetković i Tamara Aleksić već je osvojio srca gledalaca širom Srbije.

Ovo je emotivna ispovijest o najvećoj srpskoj ljubavnoj priči, o odnosu najvećeg pjesnika srpske književnosti i mlade, učene, prelijepe Lenke Dunđerski. Film vodi kroz život i unutrašnju borbu velikog i “drugačijeg” čovjeka, pjesnika, prevodioca, doktora prava, novinara… U poznom dobu, Lazi će se duh Lenke Dunđerski i crkva Santa Maria della Salute preplitati i dovesti do stvaranja njegove najčuvenije pjesme.

Termini: 14:30, 17:00, 19:30, 22:00.

Pored filma o Lazi Kostiću, na sutrašnjem repertoaru multipleksa “Palas” osvanuće još jedan novitet. Riječ je o filmu “Zakon noći”, sa Benom Aflekom u glavnoj ulozi.

Radnja filma “Zakon noći” (Live by Night) smještena je u Boston, dvadesetih godina prošlog vijeka. Tema je prohibicija, a priča prati grupu individualaca i njihovo snalaženje u svijetu organizovanog kriminala. Režiju potpisuje Ben Aflek.

Odličnu glumačku ekipu, koja realizuje temu neobrađenu u velikim projektima još od ostvarenja “Lawless” Džona Hilkauta, predvode sam Ben Aflek, Skot Istvud, Zoi Saldana i Kris Kuper.

Termini: 15:30, 20:00, 22:15.

(banjaluka.net)