Magazin 20.02.2016.

Slavne žene progovorile o svojim odlukama da pobace

ČITANJE: 2 minute
niki minaz
Iako abortus može biti kontroverzna tema, ove slavne dame javno su progovorile o svojim pobačajima.

Vupi  Goldberg

Poznatu komičarku je strah natjerao do toga da riskira vlastiti život kako bi prekinula trudnoću. ‘Saznala sam da sam trudna kada sam imala četrnaest godina. Nisam dobila menstruaciju. Nisam nikome rekla. Paničarila sam.’ Pila je različite napitke koje je sama napravila, te je strašno oboljela od toga. ‘U tom trenutku bilo me više strah reći nekome što nije u redu, nego otići s vješalicom u park, što sam i učinila.’ Dodala je da je najgore od svega bilo to što nije uopšte znala šta zapravo radi.

Šeron Ozborn

Žena rokera Ozija Ozborna rekla je kako je bila traumatizovana pobačajem na koji ju je majka natjerala, te joj nije dala nikakvu podršku tokom tog teškog razdoblja. Mladoj Šeron majka je samo rekla gdje se nalazi klinika. ‘Bila je tako ljuta. Rekla je da sam se sama uvalila u taj nered, a sada me ona mora izvlačiti. No nije išla samnom. Otišla sam sama. Bila sam tako prestrašena.’

Toni Brekston

Jedna od najpoznatijih pjevačica 1990-ih, osjećala se toliko krivom zbog abortusa da je mislila da ju je Bog kaznio jer joj je mlađi sin autističan. ‘Rastući u velikom religioznom okruženju bila sam posramljena što sam 2001. pobacila. Kada je mom najmlađem sinu dijagnostifikovan autizam bojala sam se da sam to ja kažnjena zbog mojih ranijih odluka. Od tad sam shvatila da je moj sin poseban i da uči na drugačiji način.’

Džoan Kolins

Slavna glumica rekla je kako je na njenu odluku uticao osjećaj odgovornosti kada je saznala da je trudna s djetetom Vorena Bitija. ‘Bilo bi nezamislivo imati dijete. On nije imao novca, ja nisam imala ništa, i vjerujem da ako kaniš donijeti dijete na ovaj svijet, da moraš imati odgovornosti prema tom djetetu’.

Niki Minaž

‘Mislila sam da ću umrijeti. Bila sam tinejdžerka. Bila je to najteža stvar koju sam napravila. Proganja me to čitav život.’ Usprkos traumatičnom iskustvu, uspješna reperka i dalje smatra kako je izbor važan, dodavši kako nije bila spremna te nije imala što ponuditi svom djetetu.

(NN)