Magazin 07.03.2016.

Smotanog lopova otkrio trag u brašnu

ČITANJE: 1 minuta
lopov
Postoje brojni primjeri koji svedoče da se kriminalci ponekad sami razotkriju.Takav jedan neobičan slučaj krađe dogodio se u Velikoj Britaniji u gradu Bristolu…

Antoni Rudkin (48) bi mogao da ponese titulu najnesposobnijeg lopova, za krađu koju je počinio prošle 2015. godine u oktobru mjesecu.

Antoni je imao u planu i odlučio se opljačkati kuću svog komšije dok je ovaj bio na poslu. Ipak malo je ovaj smotani lopov očigledno precjenio svoje sposobnosti pa jer je u bukvalnom smislu riječi na kraju doveo policiju do – svog kućnog praga.

Ovaj smotani lopov mjeseca dok je pretraživao kuću svog komšije neoprezno je srušio vreću brašna i potom još nagazio u brašno.

Ne obazirući se na to da je nogom zgazio brašno, i da bi to mogao ostaviti trag policiji Rudkin je nakon krađe odšetao kući, ostavljajući trag brašna ,bio je toliko uvjeren da ga neće uhvatiti jer je imao čak i rukavice na rukama

– Neke istrage zahtjevaju nevjerovatnu kompleksnost i visoku inteligenciju i predani policijski rad. Ali u ovom zanimljivom ali neobičnom slučaju lopov se sam razotkrio .Tako da dežurnim policajcima nije dugo trebalo da otkriju ko je lopov i na kraju ga brzo uhapse. Mislio je da je pametan i da je sakrio sve tragove, ali nije primjetio da je ugazio u brašno pa nas je odveo direktno do svojih vrata- prenio je britanskim medijima dežurni službenik policije u britanskom gradu Bristolu.

Na kraju britanski sud je smotanog lopova Antonija osudio na dvoipogodišnju robiju zbog provale i krađe u komšijskoj kući.

(zanimljivostidana.com)