Magazin 14.12.2022.

“Snješkovo” od 15. do 30. decembra u Dječijem pozorištu Republike Srpske

ČITANJE: 1 minuta

Sutra, 15. decembra 2022. godine, tačno u podne, svoja vrata će otvoriti „Snješkovo“, čarobni mali grad mašte, koji trinaesti put organizuje Dječije pozorište Republike Srpske.

I ovogodišnji protokol otvaranja donosi iznenađenja, tako da sve počinje svečanom povorkom, kojom će Sveti Nikola, na bijelom konju, dojahati do Dječijeg pozorišta.

Zahvaljujući razumijevanju i podršci Ministarstva unutrašnjih poslova, pripadnici Konjičke policije biće pratnja Dušku Mazalici, prvaku Dječijeg pozorišta, koji igra Svetog Nikolu.

Putovanje Svetog Nikole počinje u 11,45 časova ispred Palate Predsjednika, pa, kroz Gospotsku ulicu nastavlja do Trga Krajine i u 12,00 časova stiže pred Dječije pozorište, gdje će već trajati umjetnički program, u čast dolaska Svetog Nikole.

Dječiji hor „Vrapčići“ doprinijeće atmosferi, a čitav scenario i protokol otvaranja vode dva Snješka Bijelića – Coa i Cva, koji će se potruditi da se ovoj veseloj družini pridruži i – Deda Mraz.
Kako će se u cijeloj priči pojaviti i Deda Mraz, biće posebno iznenađenje, jer će on, kako se najavljuje, doletjeti do Pozorišta.

Do 30. decembra, svaki dan će se u „Snješkovu“ smjenjivati različiti programi, a za sve mališane koji će u ovih 14 dana dolaziti u Pozorište spremni su raznovrsni slatkiši, koji su i ove godine poklon pokrovitelja „Snješkova“- Predsjednika Republike Srpske.

Takođe, Vlada Republike Srpske već trinaest godina finansijski podržava ovu manifestaciju, kako bi decembar, mjesec dječije radosti bio sav u znaku „Snješkova“, čarobnog malog grada svjetlosti u kojem se svi dobro osjećaju, dobro zabave, nauče nešto novo i u veselju sa svojim Pozorištem, ispraćaju staru godinu…