Magazin 23.03.2016.

Srećnik: U tri godine preživio tri teroristička napada

ČITANJE: 2 minute
mejson vels
Mejson Vels (19) preživio je tri teroristička napada za manje od tri godine. Ovaj mladi američki mormon juče je povrijeđen na aerodromu u Briselu, prošle godine je bio u Parizu kada je došlo do masakra, a 2013. godine je bio stotinjak metara udaljen od bombe koja je odnijela tri života na maratonu u Bostonu.

-Ovo je treći teroristički napad koji je preživio. Ovo je treći put da se našao u blizini bombe- priča Mejsonov otac Čed.

On se zajedno sa sinom našao svega stotinjak metara od linije za finiš bostonkog maratona 2013. godine, na kojoj su u razmaku od par sekundi eksplodirale dvije bombe. Tada je poginulo troje ljudi, uključujući i osmogodišnjeg dječaka, a povrijeđeno ih je 183.

Mejson nije povrijeđen, ali je osjetio udarac i uzdrman je kada je došlo do eksplozije. Dvije godine kasnije, našao se usred Pariza kada je došlo do jednog od najgorih terorističkih napada u istoriji Evrope. Poginulo je najmanje 130 ljudi. Mejson je prošao bez povreda, ali je bio jako potrešen onim što je vidio.

Napad u Briselu

Ovaj momak je nedavno sa još trojicom mormona stigao u Brisel na misionarski pohod, i nikome nije bilo ni na krajk pameti da će ponovo preživjeti pravi horor. Našao se nedaleko od mjesta na kom se bombaš raznio, i završio je sa opekotinama i povredama od šrapnela i eksera koji su se nalazili u bombi.

Povrijeđena mu je Ahilova tetiva i ima opekotine drugog i trećeg stepena po licu i rukama. Nije životno ugrožen i trenutno je u bolnici, ali roditelji i dalje strijepe.

-Rekao nam je da je bio veoma blizu eksplozije i da je zbog toga zadobio opekotine. Božji je dar što je živ- kaže otac, dok majka Kimberli dodaje da su mu uvijek govorili da bude jako pažljiv kada putuje.

(24sata.rs)