Magazin 21.07.2016.

Šta sve putnici nenamjerno ostavljaju u autobusima

ČITANJE: 2 minute

Torbe, novčanici, igračke, nalazi od doktora, ali i paketi jaja, samo su neke od stvari koje putnici zaboravljaju u autobusima gradskog i međugradskog prevoza.

U preduzeću “Neobas” su kazali kako se najčešće zaboravljaju lične stvari.

“Obično zaboravljaju torbe, dokumente, ponekad se dešavalo da putnik zaboravi i cipele jer se u toku putovanja izuje. Običaj je da svaki vozač nakon završene vožnje pregleda bus. Ukoliko nađe nešto to obično ostane kod vozača i putnici onda zovu i pitaju za stvari. Uvijek smo vraćali stvari putnicima koji se jave”, istakli su u ovom preduzeću.

U preduzeću “Autoprevoz” kažu da putnici najčešće zaboravljaju lične dokumente, kreditne kartice, mobilne telefone, a stariji ljudi obično zaboravljaju nalaze od doktora i kišobrane.

“Jednom se desilo da je otac ušao u bus sa djetetom i unio mališanov bicikl, ali kada su izašli bicikl je zaboravio”, naveo je vozač autobusa.

Ukoliko vozači nađu lična dokumenta i novčanike s parama, pišu zapisnik, a onda sve to predaju policiji.

“Ako postoji broj telefona, onda pozovemo direktno osobu koja je izgubila dokumente”, kažu vozači.

Vladimir Zimonja iz “Bočac tursa” rekao nam je kako su fascikle i torbe najčešće stvari koje putnici zaboravljaju.

“Vozači čim nađu stvari u autobusu odmah ih predaju u kancelarije ove firme, odakle ih putnici mogu i preuzeti “, istakao je Zimonja.

U firmi “Central Company” navode kako putnici obično u autobusu zaboravljaju kišobrane i igračke.

“Vozači nalaze i ženske torbe, obuću, nekoliko puta su nalazili i pakete s jajima, a nekoliko puta su našli i novčanike”, istakli su u “Centralu”.

Predstavnici “Željeznica RS” kažu da je broj izgubljenih predmeta u vozovima sve manji jer je i manje putnika.

“Zaboravljaju kišobrane ili neke manje vrijedne odjevne predmete, a takve stvari niko ne traži”, kažu na željezničkoj stanici.

Hvala je najskuplje

Kada su u pitanju putnici taksija, broj zaboravljenih stvari je sve manji, ali postoji poneka anegdota. Jedan taksista nam je ispričao da je jedna putnica zaboravila novčanik s ličnim dokumentima, u kojem je bila prilično velika suma novca.

“Odmah sam se odvezao do te žene koja je izgubila novčanik i kada sam joj vratio novac i dokumenta, platila je polovinu cijene vožnje, a kao razlog je navela da nema dovoljno sitnog”, rekao je taksista.

(Nezavisne)