Magazin 20.02.2016.

Star Wars u Dubrovniku?

ČITANJE: 1 minuta
star wars
Informacija objavljena na portalu makingstarwars. net – da bi se u Dubrovniku trebao snimati novi nastavak “Ratova zvijezda” vjerovatno je najbolja ovogodišnja vijest za hrvatski turizam. 

Doduše, vijest je objavila internetska stranica grupe blogera, pasioniranih zaljubljenika u ovaj ZF serijal, pa je treba uzeti s povećom dozom skepse jer autori portala kažu da su tu informaciju “čuli iz nekoliko izvora”.

Istovremeno, iz Lucasfilma, produkcijske kuće Georga Lucasa koji je stvorio “Ratove zvijezda”, nisu potvrdili ovu informaciju, a ni Hrvatski audiovizualni centar nije dobio još nikakvu službenu potvrdu.

– Čak da smo i potpisali, ne bih smio ništa o tome govoriti jer nas na to obavezuje ugovor- objasnio je ravnatelj HAVC-a Hrvoje Hribar te dodao:

– Tek kad neka ekipa dođe u Hrvatsku i počne snimati, to postaje javna stvar, u protivnom propada ugovor i plaćaju se velike odštete. Ako ipak odluče idući nastavak serijala “Ratova zvijezda” snimati u Hrvatskoj, biće doista razloga za slavlje- rekao je on.

Riječ je o jednom od najunosnijih filmskih serijala u istoriji kinematografije čiji je prošlogodišnji film “Sila se budi” u kino dvoranama širom svijeta, prema podacima Box Officea, inkasirao skoro dvije milijarde dolara.

Ako su proteklih godina zbog serijala “Igre prestola”, čije su se četiri sezone snimale u Dubrovniku, taj grad obilazili desetine hiljada fanova iz cijelog svijeta, može se očekivati da će “Ratovi zvijezda” biti još bolji turistički mamac.

(Express.hr)