Sport 16.01.2022.

SUD DONIO PRESUDU: Đokovića deportuju iz Australije, oglasio se i Novak

ČITANJE: 1 minuta

Federalni sud Australije donio je konačnu odluku oko nastupa Novaka Đokovića na Australijan openu.

Žalba Novaka Đokovića nije prihvaćena i on će morati da napusti zemlju!

Savezni sud Australije doneo je konačnu presudu koja nije povoljna po Novaka Đokovića. On će morati da napusti Australiju, a sudija Alsop potvrdio da su sva trojica sudija saglasna u ovoj odluci. Đoković nema pravo na žalbu.

Posle novog suđenja i svih iznijetih činjenica, sud je odlučivao skoro tri sata o sudbini Novaka Đokovića i sada je potpuno jasno da će Australijan open ostati bez najboljeg tenisera svih vremena.

Oglasio se Đoković poslije odluke suda

Novak Đoković oglasio se nakon odluke federalnog suda da mora da napusti Australiju, što automatski znači da neće igrati na Australijan openu.

“Izuzetno sam razočaran odlukom suda da odbije moju aplikaciju za sudskim viđenjem odluke ministra da otkaže moju vizu, što znači da ne mogu da ostanem u Australiji i učestvujem na Australijan openu”, rekao je Novak.

Đoković je dodao da poštuje odluku suda i da će sarađivati sa relevantnim vlastima u smislu deportacije iz zemlje.

“Nije mi prijatno što je fokus proteklih nedelja bio na meni i nadam se da ćemo se svi sada koncentrisati na igru i turnir koji volim”, dodao je Đoković.

Za kraj, želio je da se zahvali svima koji su mu u proteklom periodu dali podršku u ovoj borbi.

“Želeo bih da poželim igračima, zvaničnicima turnira, osoblju, volonterima i navijačima sve najbolje na turniru. Konačno, hvala mojoj porodici, prijateljima, timu, navijačima, mojim dragim Srbima za stalnu podršku. Svi ste bili veliki izvor snage za mene”, zaključio je najbolji teniser svijeta, piše B92.

(A.M.)