Magazin 23.07.2016.

Sve spremno za peti FreshWave Festival

ČITANJE: 4 minute

Nektar FreshWave Festival 2016. održaće se 4., 5. i 6. avgusta na prostornim kapacitetima banjalučke tvrđave Kastel i na Opium Beach Bar plaži u kanjonu prelijepe rijeke Vrbas!

Peto jubilarno izdanje donosi trodnevnu zabavu na 5 festivalskih bina – Main stage, Burn Energy Stage, Jegermaister Massive Stage, Artz Cinema Stage i Voda Voda Beach Stage uz nastupe preko 60 regionalnih i internacionalnih DJ izvođača! Od ove godine FWF predstavlja FreshWave KAMP kao novu dimenziju zabave na najboljem elektronskom festivalu u BiH, koji će biti otvoren od 03. do 08. avgusta, a koji se nalazi u kanjonu rijeke Vrbas uz Opium Beach Bar plažu!

Jedinstvene lokacije održavanja festivala su dodatni šarm najvećeg festivala elektronske muzike u BiH! Kanjon moćne i u tom toku planinske rijeke Vrbas specifičan je eko sistem u kojem zahvaljujući trudu banjalučana ponajviše mogu uživati posjetioci jer je pregršt aktivnosti na tapetu svima koji se odluče na rashlađenje u vrućim avgustovskim danima. Atraktivni rafting po kojoj je ova rijeka poznata (Održano Svjetsko prvenstvo u raftingu 2009.) neizostavni je dio avanturističke atmosfere koju možete osjetiti i ako se odlučite na vožnju dajakom, autohtonim banjalučkim plovilom.

Upravo u kanjonu rijeke Vrbas, nedaleko od Opium Beach Bar plaže smješten je FreshWave kamp sa kapacitetom od 1000 osoba i 5 pridružena festivalska bina bina Beach Stage, na kojoj će nastupiti regionalni izvođači u Afterparty i Daily programu. Voda Voda Beach Stage bina biće smještena odmah pored festivalskog kampa, a ovdje će se održavati dnevne žurke i afterpartiji. Za muziku na Beach Stage bini pobrinuće se: A-dot, Goran Emkić, Alexander G, Filip A, Miroslav Pavlović, Gents, Gemini DJs, Joma Maja, Nebs Jack, Mandarina, Nenad Mandić, Woodie, The Sleeper, Frenkie NV, Extension, Sanjin Ferušić, Ivan Zrno i Edib D i drugi.

Ipak, većina bina raspoređene su unutar Kastela, tvrđave koja je nastala u doba Rimskog carstva, a koja svojim vijekovima pridodaje i utisak mističnosti i gotovo romantične nedokučivosti vijekova koji stoje iza nje!  Upravo je ovaj specifičan ambijent jedne od najstarijih tvrđava u BiH važna komponenta, koja zajedno sa fantastičnim audio-vizuelnim doživljajem kao i umjećem i vještinama najvećih svjetskih DJ imena čini FreshWave Festival jedinstvenim i neponovljivim iskustvom!

Od osnivanja FreshWave festival privlači brojne posjetioce iz regiona, a do sada su na festivalu  nastupili Junior Jack, David Morales, Mark Knight, Christian Varela, Uto Karem, Roger Sanchez i drugi. Peti rođendan najvećeg festivala elektronske muzike u BiH biće još svečaniji.

Main Stage Nektar FreshWave Festivala 2016. ugostiće DJ izvođače: Joma Maja&Borg, Siniša Tamamović&Mladen Tomić, UMEK, ANNA, John Belk, Miloš Stankić
Mirko &Meex, The Beatshakers, G Edd, Peppe, Calavera&Manya, PROK&FITCH Nebs Jack, FEDDE LE GRAND!

Fedde Le Grand je jedan od svjetskoj publici najomiljenijih izvođača elektronske muzike o čemu svjedoče mnogobrojni nastupi koji kao po pravilu okupe publiku sa svih strana svijeta, pa ne treba sumnjati da će u petak, 5. avgusta tako biti i na Main Stage Nektar FreshWave Festivala! U toku je velika svjetska turneja pod nazivom Fedde Le Grand presents Something Real u okviru koje je novo albumsko izdanje predstavljeno publici u Denveru, Bostonu i Njujorku. Ponosni smo na to što će Fedde Le Grand do kraja ovog ljeta jedini nastup u regionu upisati upravo na jubilarnom izdanju Nektar FreshWave Festivala, a publika će imati priliku da uživa u vještinama i virtuoznosti ovog svjetskog umjetnika!

BURN Energy Stage biće mjesto na kojem će nastupiti: Danijel Kević, Mandarina, Ana Nikolić, Mili Šefić, Wise D Kobe, FlatFunk, Teo Harouda, Ivan Komlinović (Live Act), Damir Hoffman, Pero FullHouse,  DJ Freak , The Sleeper , Zwein , Marko Vuković & Bokee , Marina Karamarko, FEDERICO MOLINARI, WHYT NOIZ i legendarni MARSHALL JEFFERSON!

Jagermaister Massive Stage, koji je po prvi put dio festivala okupiće regionalne velikane hip hop i drum&bass zvuka: Kawiar, Rahmanee, Timbe (Bad Copy) DeeJah, Baga Sound (FM Jam) BIZZO BODEGA / Blackout / Bolesna braća, Zupany (HTC Crew), Dada Selectah, Woodie, Filip Motovunski i Banana zvuk (Luka TBF i Yuri Stillness).

Naime, povodom malog jubileja, 5. godine postojanja festivala, festival će biti bogatiji i za filmsku binu – arTz Cinema Stage za kojeg je zadužena ekipa tuzlanskog Artz festivala. Predstaviće nam više nezavisnih filmova kratkog i dugog metra iz regiona.

Više informacija pronaćićete na FB strani FreshWave Festival, a trodnevne festivalske ulaznice koštaju 55 KM (27 eura), a jednodnevne 20 KM (10 evra). Dostupne su putem servisa kupikartu.ba.