Magazin 25.01.2019.

TALENTOVANA UČENICA Marija Filipović iz škole „Borisav Stanković“ osvojila prvo mjesto na Međunarodnom likovnom takmičenju u Sloveniji

ČITANJE: 1 minuta

Marija Filipović, učenica 9. razreda OŠ Borisav Stanković iz Banjaluke, osvojila je prvo mjesto na Međunarodnom likovnom takmičenju u Sloveniji.

Tema takmičenja je bila „Šetnje pod morem“, a iz škole “Borisav Stanković” su poslali pet radova, dok ih je u ukupnoj konkurenciji bilo 1300 iz čitave regije.

Milomirka Kosić, nastavnica likovnog u ovoj školi, kazala nam je da nije ni sumnjala da će Marijin apstraktni rad izazvati veliku pažnju.

„Marija je izuzetno talentovana učenica, a kako joj se ova tema jako dopala znala sam da će i rad biti odličan. Inače, ovo nam je treći put da učestvujemo na ovom konkursu, a drugi put da naši učenici osvajaju nagrade“ kazala je ona.

Likovno takmičenje odvija se u sklopu Međunarodnog festivala podvodnog filma „Sprehodi pod morjem“ a nastao je 2009. godine sa željom da široj javnosti predstavimo ljepote koje skriva morska površina.

(banjaluka.net)