Biznis 17.11.2015.

Tegeltija: Poznat je PDP-ov patent prodaje banke za 1 evro

ČITANJE: 1 minuta
zoran-tegeltija
Ministar finansija Republike Srpske Zoran Tegeltija izjavio je večeras da je poznat PDP-ov patent prodaje banaka za jedan evro i da se ova vlada neće baviti takvom politikom.

“Patent prodaje banaka iz perioda PDP-a smo vidjeli i tom politikom nikako se neće baviti ova vlada”, rekao je Tegeltija Srni, reagujući na poziv PDP-a Vladi Srpske da proda Bobar banku i Banku Srpske za jedan evro, kako bi došao kapital “sa strane”.

On je dodao da opozicija svaki put kad izgubi izbore traži jedino da oni koji su dobili podršku građana podnesu ostavku.

“Ja ih pozivam da se pripremaju za 2018. godinu i nove izbore i da tad traže podršku građana”, rekao je Tegeltija.

On je istakao da će Vlada Republike Srpske uraditi sve što bude potrebno da se sve ono na šta je ukazala Agencija za bankarstvo da nije u skladu sa zakonom otkloni u periodu privremene uprave, da bi Banka Srpske nastavila da funkcioniše u ovom ili nešto izmijenjenom obliku.

“Najvažnija stvar je da se osiguraju depoziti građana, oni su faktički zaštićeni, kao i da se obezbijedi sigurnost plasmana pravnih lica koji su iznad osiguranog minimuma”, rekao je Tegeltija.

Agencija za bankarstvo Republike Srpske imenovala je juče Petra Mićića za privremenog upravnika Banke Srpske.

(Agencije)

Oznake: Zoran Tegeltija