Magazin 16.02.2016.

Trik za kojim je “odlijepio” svijet: Pogrešno ste stavljali maskaru cijelog života

ČITANJE: 1 minuta
maskara
Jedna od glavnih stvari prilikom izbora maskare je svakako oblik i veličina četkice – ali šta ako vam kažemo da vam četkica zapravo uopšte ne treba? Poznati šminker Vejn Gos otkrio je na svom Jutjub kanalu kako se najbolje nanosi ovaj komad šminke, i internet je totalno “odlijepio”!

Video koji ima preko 3,5 miliona pregleda jedan je do najpopularnijih ovog tipa na Jutjubu, i to ne bez razloga. Vejn, koji je poznat po tome što se ne drži starih pravila šminkanja i uvijek otkriva nove trikove, tvrdi da se maskara najbolje nanosi češljićem za trepavice.

Znate onaj bezvezni češljić koji često dobijate u kompletu sa četkicama i gotovo nikad ga ni za šta ne koristite? E, pa, nakon ovog videa će vam upravo to postati najdraža stvarčica iz nesesera sa šminkom. Da sve bude još bolje, trik je toliko jednostavan da će olakšati život onim djevojkama (ili momcima) kojima maskara često završi na podočnjacima, obrvama ili kapcima.

Sve što je potrebno da uradite jeste da nanesete malo maskare na češljić, a onda njime pređete kroz trepavice. Ponovite ovo onoliko puta koliko je potrebno da dobijete odgovarajući efekat. Trepavice na ovaj način izgledaju savršeno prirodno, nisu slijepljene, nema onih užasnih grudvica i možete sami da dozirate koliko maskare želite da imate na očima.

(24sata.rs)