Magazin 17.02.2016.

Trikovi za nanošenje parfema

ČITANJE: 2 minute
trikovi-za-nanosenje-parfema

Donosimo vam pet trikova koji će promijeniti vaše dosadašnje korišćenje parfema.

Miris žene je svakako jedno od najvažnijih oružja u osvajanju muškarca. Izbor idealnog parfema koji će odgovarati karakteru žene, kao i određenoj prilici, jeste najvažniji korak.

Nakon odabira omiljenih mirisnih nota koje će vas inspirisati, važno je i da odaberete koncentraciju parfema koja će vam najbolje odgovarati.

Ali, bez obzira na koncentraciju parfema, postoji nekoliko načina na koji možemo naglasiti mirisne note svake od koncentracija i produžiti trajanje parfema. Donosimo vam pet jednostavnih savjeta kako da produžite trajanje i intenzitet omiljenog mirisa.

Gdje čuvate parfem

Ako želite da vaš omiljeni parfem traje što duže, nemojte ga čuvati u kupatilu ili nekom drugom vlažnom i toplom mjestu. Vrućina, svjetlost i vlaga smanjiće kvalitet parfema, a mogu čak i uticati na promjenu mirisnih nota. Radije ga čuvajte na suvom i prohladnom mjestu, izbjegavajući prozore.

Za zavodljivo mirisnu kosu

Pored zglobova ruku i vrata kao najzavodljivijih dijelova tijela svake žene, parfem će duže mirisati ako ga stavite i na kosu. Najbolji način da vaša kosa zamiriši jeste da naprskate parfemom četku za kosu, a onda njome prođete kroz vlasište.

Ulje produžava trajanje mirisa

Žene s masnijom kožom tijela duže zadržavaju miris parfema. Stoga, ukoliko imate suvu kožu, svakako prvo nanesite uljnu bazu na tijelo koja će nahraniti kožu i produžiti miris parfema.

Parfem nanesite na topla mjesta

Kada nanosite parfem, odaberite područja s pulsom (vrat, iznad pupka, ispod lakta, zglobove) za nanošenje parfema. To su najtoplija područja koja će omogućiti da se miris proširi cijelim tijelom i potraje tokom cijelog dana.

Mirisni štapići

Ukoliko vas mrzi da nosite cijeli parfem sa sobom, idealan trik jeste da naprskate štapiće za uši, spakujete ih u vakuum kesice i štapićima dotaknete sebe tokom dana.

(Press)