Magazin 28.06.2016.

U parku “Petar Kočić” promocija knjige “Moj Everest – san i java”

ČITANJE: 1 minuta

Promocija knjige Moj Everest – San i java”, Dragane Rajblović, održaće se 30. juna u 20 časova u Muzičkom paviljonu u Gradskom parku „Petar Kočić“ u Banja Luci.

Knjiga „Moj Everest – san i java” Dragane Rajblović, prve žene iz Srbije i sa Balkana koja se 2007. godine popela na Everest, najviši vrh svijeta, prikaz je bogatog planinarskog iskustva.

Opisujući, prije svega, doživljaje i iskustvo žene na planini, ova knjiga je istovremeno i putopis i svojevrstan planinarski priručnik. Autorka najveći dio knjige posvećuje svom usponu na Everest (8850 m) iz 2007. godine, ali i nekim drugim, poput uspona na Čo Oju (8200 m), šesti vrh svijeta.
Iako je od srpske ekspedicije na Everest prošlo 9 godina, niko od onih koji su se tada popeli na najviši vrh svijeta nije svoje iskustvo ovjekovječio knjigom.

Nakon beogradske i novosadske promocije, autorka dolazi u Banjaluku u organizaciji Planinarsko-alpinističkog kluba „SUMMIT“ da bi uživo sa Banjalučanima podijelila svoje utiske.

Na promociji će premijerno biti prikazan kratki film o ekspediciji iz 2007. godine, o tome kako su članovi ekspedicije tokom dva mjeseca aklimatizacije i uspona provodili vrijeme u baznom i visinskim kampovima.

U toku promocije biće, takođe, predstavljeni neki od uspješnih sportista iz Banjaluke.

(mojkontakt.com)