Magazin 01.06.2019.

Učenički crteži za ljepši grad

ČITANJE: 1 minuta

U atrijumu Gradske uprave, juče je otvorena izložba učeničkih radova o temi „Proljeće u Banjaluci – Dan grada“. Izložbu, na kojoj su izloženi radovi učenika iz 17 banjalučkih osnovnih škola, svečano je otvorio gradonačelnik Igor Radojičić.

– Želimo da ova manifestacija postane tradicionalna i da svake godine, povodom Dana grada, damo priliku našim školarcima da svojim kreacijama i radovima oplemene naš grad. Ovu akciju pomogla je kompanija „Mlijekoprodukt“ i ja im se iskreno zahvaljujem na još jednom projektu koji su podržali. Ova kompanija je naš stari partner, a podosjetiću da smo zajedno radili i dječije igralište u Parku Mladen Stojanović – rekao je gradonačelnik Radojičić.

Osnovna ideja ove manifestacije bila je da učenici nešto po svom izboru pripreme svom gradu za rođendan. Komisija je odabrala najbolje radove i predložila nagrade za škole. Sve škole koje su učestvovale u pripremi radova, dobiće poklon koji je obezbijediila firma „Mlijekoprodukt“ iz Kozarske Dubice. riječ je o novčanim iznosima koji će biti isključivo utrošeni za nabavku knjigu za školske biblioteke.

Izložba je otvorena do 10. juna ove godine.