Magazin 06.10.2016.

Usavršavanje kod slavne Dženifer Larmur novi izazov soprana Albine Smajlović

ČITANJE: 2 minute

Sopran iz Banjaluke Albina Smajlović održala je fantastičan koncert u Centru lepih umetnosti “Gvarnerijus” u Beogradu.

Talentovana Smajlovićeva dobro je poznata publici u glavnom gradu Srbije, pa ni ovaj put aplauzi, pozitivna energija publike i najljepše reakcije na njen raskošni glas nisu izostali. Poslije ovog nastupa, koji je organizovan u okviru regionalne saradnje s “Gvarnerijusom”, operska pjevačica vrijedno se sprema za solistički koncert u Nišu, koji će održati 12. oktobra uz pratnju pijanistkinje Dunje Janković, sa kojom dugo i uspješno sarađuje.

– Krajem oktobra putujem u Luksemburg na masterklas kod svjetski poznatog mecosoprana Dženifer Larmur. Odlazak je podržala Muzička organizacija “Nei Stemmen”, od koje sam dobila stipendiju. Kruna tog rada je koncert u Luksemburgu 5. novembra – najavila je Smajlovićeva.

Kada je riječ o koncertu održanom u Beogradu, kaže da joj se ispunila velika želja jer je scenu dijelila sa velikim pijanistom i drugom Milivojem Veljićem, kojeg je upoznala kada je bila član Operskog studija u Beogradu.

– Na koncertu sam imala i fantastične goste, baritona Marka Kalajanovića, koji je, kao i uvijek, šarmirao ponajviše ženski dio publike, a koji je veliki profesionalac u ovom poslu – dodala je Smajlovićeva i istakla da joj bila velika čast što je pristao da bude gost, imajući u vidu da to gotovo nikad ne radi. Svoje vokalne sposobnosti pokazao je i student na Fakultetu muzičkih umetnosti u Beogradu, tenor Mladen Prodan, koji je, kako kaže Smajlovićeva, jedan od najtalentovanijih koje je čula u posljednje vrijeme.

– Sve ukupno, bio je ovo jedan kvalitetan i fantastičan koncert, gdje me je publika samo darivala pozitivnom energijom. Nadam se da sam im uspjela bar pola uzvratiti – kazala je operska pjevačica.

(Glas)