Magazin 23.08.2016.

Uspjeh filma Banjalučanina Saše Karanovića u Sarajevu

ČITANJE: 1 minuta

Film “Oj, Krajino”, autorsko djelo Saše Karanovića studenta filmske režije na Akademiji umjetnosti u Banjaluci proglašen je za najbolji studentski film na Sarajevo film festivalu.

Članovi žirija koji je odlučio o nagradi bili su glumica Alena Džebo, producent Alem Babić, te direktor fotografije Antoni Ćorić.

Radnja filma prati Jovana, dobrog čovjeka i radnika, koji je kao i svaki dobar čovjek izrabljivan. Nakon petnaest godina neprijavljenog rada u fabrici došao je i dan kada će Jovan dobiti stalni ugovor, punu platu, penziono i zdravstveno osiguranje. Kolege su srećne zbog njega.

Žena i sin su mu napravili svečan doček. Kada se tog jutra u fabrici pojavi novi radni kolega Todor, Jovan zna da će to ipak biti dan ko i svaki drugi. Likove u ovom filmu tumače banjalučki glumci Ljubiša Savanović, Boris Šavija i Ana Anđelić.

Inače, studentski program Festivala postao je najvažnija platforma za promociju studentskih filmova Akademija u Sarajevu, Banjaluci i te na taj način otvara mogućnosti za profesionalna poznanstva i buduće saradnje.

(Glas Srpske)