Magazin 04.04.2017.

Uspjeh učenika Muzičke škole Opus conmusica: Prve nagrade za najmlađe pijaniste

ČITANJE: 2 minute

Učenici Muzičke škole “Opus conmusica” svoj talenat i rezultate napornog vježbanja uspješno su predstavili na međunarodnim pijanističkim festivalima i takmičenjima, gdje su osvajali i vrijedne nagrade.

Pored redovnih koncertnih aktivnosti u Banskom dvoru Kulturnom centru, Muzeju savremene umjetnosti RS, Jevrejskom kulturnom centru “Arie Livne” osnivač i profesorica ove škole Dragana Banjac ističe značaj odlaska učenika na međunarodna takmičenja.

– Međunarodni muzički festival SIRMIUM – Sremska Mitrovica, ove godine održan je prvi put, a učenici iz klase nastavnice Jovane Pajić, Anja Vukelić, Andrea Škrbić i Nevena Gluvačević osvojili su prve nagrade u pretkategoriji, a Luka Garača drugu nagradu u prvoj kategoriji. Odziv učesnika iz regiona bio je ogroman, a žiri respektabilan – rekla je Banjčeva.

Poslije Sremske Mitrovice, putovali su i u Bijeljinu, na festival “Primavera”, koji je okupio oko 400 učesnika iz regiona.

– Naši učenici su i na ovoj muzičkoj smotri osvojili četiri prve nagrade, Luka Garača, Andrea Škrbić, Nevena Gluvačević iz klase nastavnika Jovane Pajić i prva nagrada Nina Đurić iz klase nastavnika Nataše Savić – kazala je ona i dodala da je druga nagrada otišla u ruke Elene Radić, a treća Ani Đurić, takođe iz klase nastavnice Jovane Pajić.

Svako takmičenje, dodaje Banjčeva, je veliko iskustvo i za učenike i predavače, gdje se dobija bogatstvo razmjene iskustava i novih ideja.

– Nesebično se zalažemo za naše učenike, a zajednička motivacija dokazala je mnogo puta da timski rad uvijek bude nagrađen – naglasila je Banjčeva.

Pripreme za Veneciju

– Sljedeće takmičenje koje imamo u planu je Pijanistički festival u Veneciji, kao i organizovanje godišnjih koncerata u našem gradu. Veliko nam je zadovoljstvo što kroz naš rad širimo ljubav prema muzici i umjetnosti, jer muzika je jedini jezik koji razumije čitav svijet. Naši učenici su ambasadori našeg grada i zadovoljstvo je biti dio tima koji zajedničkim trudom i radom osvaja nova iskustva i znanja – kazala je Dragana Banjac.

(Glas)